Category Archives: Cerita Homestay di Langkawi dan Malaysia

All about homestay news at Langkawi Island and Malaysia.

Eylizar Homestay di Front Page Google Web Search Di Semua Negeri

Eylizar Homestay di Front Page Google Web Search Di Semua Negeri

Just to share untuk semua bahawa Eylizar Homestay di Front Page Google Web Search Di Semua Negeri di Malaysia. Saya hanya menggunakan short you Tube dengan gambar tempat-tempat menarik di tiap-tiap negeri. Edit lebih kurang 2 minit..lepas tu post terus…bummmm dalam masa lebih kurang 5 minit …terus lekat di Front page…hairankan. Tak payah SEO dan tak payah karang 1000 patah perkataan kerana nak rank kat depan.

Korang bayangkan berapa banyak unique visitor saya dapat sehari…tapi bulan puasa dan selepas raya kurang la sedikit. Tapi Hari Raya ketiga je bummm naik balik…syukur…inilah salah satu kajian yang saya lakukan selama berbulan. Jadi Eylizar Homestay banyak mendapat customer disebabkan traffic yang tinggi ni.

Tengok salah satu yang saya print screen daripada google websearch ni:

Korang taip saja di Google websearch Tempat Menarik untuk di lawati di (semua negeri di Malaysia ni) confirm eylizar homestay dengan nama (nazri darus) ada di front page..cuma Sabah dan Sarawak jer tak dan buat Insyaallah dalam masa terdekat saya akan buat..jadi boleh tengok tarikh saya post.

Eylizar Homestay di Front Page Google Web Search Di Semua Negeri

(insyaallah saya akan buat satu tutorial dlm youtube untuk yang berminat) so nantikan…

beribu duit saya habiskan untuk proses nak dapat rank di depan ni…tapi last-last dapat juga..

salah satu tip yang saya nak bagi tau adalah :

KEYWORD– ini yang menjadi ibu bagi segala perkara. Anda boleh cari keyword yang sesuai  di Google Keyword Tool yang google berikan.

Seterusnya adalah contentnya…mestilah berdasarkan keyword tersebut…

Maaflah buat sifu-sifu semua,webmaster atau guru pasal tujuan saya hanya nak share sahaja maklumlah saya ni baru jer belajar membuat website sendiri dan berblogging tetapi syukur alhamdullah website saya juga di front page google websearch bagi Homestay di Langkawi.

Eylizar Homestay di Front Page Google Web Search Di Semua Negeri

Moga anda juga boleh dapat rank dan traffic daripada apa yang saya nyatakan disini.

P/s- Boleh share dan komen pendapat anda…maaf saya ni baru jer belajar harap maaf jika ada salah dan silap. (Selamat Hari Raya Aidilfitri Daripada Eylizar Homestay)

Please follow and like us:

Cerita Persiapan Raya 2013 Bagi Tahun Ini

Cerita Persiapan Raya 2013 Bagi Tahun Ini.

Persiapan raya 2013

Sebut saja pasal Hari RayaAidilfitri pasti yang akan mengeluh dan ada yang seronok kerana ingin menyambutnya bersama keluarga tercinta. Bagi kami Eylizar
Homestay sekadar sederhana sahaja. Tahun ini adalah tahun pertama Eylizar Homestay Langkawi akan menerima tetamu yang rata-ratanya menginap bersama homestay kami di Langkawi. Pada Hari Raya kedua sahaja pihak kami akan menerima rata-rata tetamu yang akan menginap jadi persiapan kami adalah dengan menyiapkan ketupat dan lemang untuk mereka.

Jadi disini kami akan bercerita sikit berkenaan persiapan yang kami lakukan untuk anak-anak. Seperti kebiasaan pada tahun-tahun sudah kami akan balik Ke Perlis
dimana nenek saya tinggal, beberapa hari sebelum menjelangnya hari Raya Aidilfitri. Kami balik kesana kerana ingin membeli belah bagi pakaian dan segala keperluan Raya

Persiapan raya 2013

bagi tahun ini 2013. Pada tahun ini kami pergi membeli belah di Pekan Jitra dan juga bandar Kangar dimana kami rasa kemeriahannya dapat dirasai disamping harganya
yang jauh lebih murah dan banyak pilihan berbanding ditempat lain.Bagi saya sebagai perantau di Pulau Langkawi ini amatlah dirasai kerana terpaksa beraya jauh daripada
keluarga tersayang. Manakala isteri saya pula anak jati Langkawi jadi taklah terasa seperti saya. Bagi saya cuti untuk hari Raya ni memanglah susah memandang saya
bekerja disektor perhotelan dimana setiap kali cuti sekolah ..maka hotel akan dipenuhi oleh pengunjung, jadi banyak cuti dibekukan kalau ada pun setiap dua tahun sekali
itupun bergilir-gilir kalau nak bercuti….

Teringat semasa kecil dimana mercun ni tak lah macam sekarang..main sikit ada yang putus tangan. Sebenarnya saya dibesarkan di Pahang bersama keluarga saya
seawal umur 6 tahun dan semasa saya berumur 13 tahun saya pun berpindah kekampung nenek saya kerana ingin menjaganya memandangkan nenek pun tiada cucu lain disana.
Ibu bapa saya berada di Pahang iaitu di Felda Keratong 2 dan masih disana bersama adik-adik saya…cuma saya seorang saja yang berada di kampung. Jadi setiap kali
hari raya saya masih terkenangkan pengalaman saya di Pahang. Maklumlah zaman kanak-kanak saya disan …..sapa yang tak ingat kan??

Shopping Raya di kangar-van jual hot dog dan burger

Jadi sekarang dah berkeluarga dan mempunyai anak-anak pastinya pengalaman itu akan dikongsi dengan anak-anak. Dulu masa saya kecil-kecil amat seronok bila
ibu bapa ajak pergi beli baju raya sampai ada benda yang kita suka tak dibeli menangis..teresak-esak. Sekarang bila terkenangkan anak-anak sendiri ..rasanya
kesian pulak kalau tak dibeli apa yang mereka mahukan. Anak lelaki dan anak perempuan ni memang banyak bezanya daripada segi persiapan..pening jugak
kalau nak diikutkan kesemuanya..tapi sekadar yang mampu sahaja.

Tapi yang paling bestnya hari raya ni ….ialah suasana semasa balik kampung tu la yang paling seronok..contohnya kalau saya balik ke Pahang..saya akan melalui jalan Kuala Pilah pada sebelah malamnya dan pengalaman yang paling best Kampung di Negeri sembilan ni adalah suasana kampungnya dan pelita-pelitanya cantik sekali sampai terasa dan saya rasa mesti
orang negeri sembilan pun sama dengan apa yang saya rasa. Rasa pengalaman raya tu bila melalui perkampungan yang cantik daripada Pekan Senawang sampai kerumah
ibubapa saya amatlah teruja sekali.

Tetapi Langkawi juga tiada bezanya cuma suasana kampung ..tak sama seperti tempat kita dibesarkan …tak la terasa sangat tapi apa pun mana-mana tempat pun sama saja..ye tak? Jadi anda bolehlah share pengalaman anda semasa beraya…….dimasa kecil…

Jadi tinggallah komen atau coretan anda tentang Cerita Raya 2013 ni..dan kalau nak tanya apa-apa pun dialukan…

Please follow and like us:

Cheap Accommodation at Langkawi Island

Cheap Accommodation at Langkawi Island

Travelling to Malaysia especially Langkawi Island offers up opportunities to indulge in a number of once in a lifetime experiences, from beautiful beach above Langkawi Island dramatic scenery to beautiful 104 Island surrounded or clear water. With so many fantastic Langkawi attractions to fill your day with, it’s very important to make sure you can find the right home stay, hotel or apartments accommodation to help you get a good night’s sleep.

Langkawi Cable Car

Whether you’re looking for a touch of place such as cheap home stay accommodation, or more inclined towards backpacker hotel and apartments, you’ll easily find the right Langkawi Island cheap accommodation for your needs when planning your to Langkawi Island travel adventure.

With a smile around every corner, Langkawi is home stay to some of the world’s best hosts, and they’re all highly qualified in helping you make the most of your stay in their ‘slice of paradise’ of cheap staying for hotel and apartments around. So whatever type of great Langkawi accommodation you choose, you can rest assured that your Langkawi Island travel experience will create lasting memories!

From the holiday park to home stay, hotel or apartments, here is a list of the different types of Langkawi Island accommodation you can find…

Home stay and Apartments

If you’re looking for Langkawi Island accommodation and are at all unsure about what you can expect from a Langkawi Island home stay or apartment, this should help.

Home stay or Apartments in Langkawi Island offer guests the cheap comforts of being at home while travelling. They can accommodate group sizes of up to 4 to 15 people with 1, 2 or 3 separate bedrooms closed off from living areas. Home stay or Apartments are separated into different areas for kitchen, living and dining normally with an open plan feel. It is normal to find a live in or onsite manager at a Langkawi home stay or apartment complex. Home stay or Apartments generally provide free onsite parking unless you’re staying at a central city home stay or apartment. Apartment kitchens generally provide tea and coffee making facilities and

Apartment Century Suria

come fully equipped with all the utensils you would expect to find at home.

Hotel

Are you wanting to come over to Langkawi Island and stay in a Hotel, but not sure about what Langkawi Island hotels offer. Here is some helpful information for you.

Langkawi Island has a range of hotels from popular world class establishments to small country pubs and boutique hotels. Larger hotels will come with multiple rooms which vary in size and type, smaller boutique hotels come with less rooms but are generally very stylish and unique and country pub hotels have clean and pleasant facilities often in modernized historic buildings which vary in price according to their level of luxury. Langkawi Island also hosts some large international chains which are found in the major centers or popular tourist destinations.

As a general rule hotels have bar and restaurant facilities and additional extras often include a swimming pool and gymnasium also some good environmental such as a rainforest and mountain. Common features in the rooms are a telephone, an alarm clock, a television and internet connectivity. Some hotels also have a mini-bar with snack foods and drinks and there may be facilities for making hot drinks.

Home Stay

Langkawi Island have a lot of Home stay accommodation options all over. Here is what to expect.

Home stay accommodation is exactly that, house stay. This type of accommodation is designed so that you have all the comforts of home. Your own home away from home with all the privacy you need and desire. Motels, cottages, apartments, holiday homes and batches can, depending what they offer, also be classed as home stay. Some home stay accommodations will also have the option of being daily serviced and there will always be a responsible person on hand for you comfort and information.

langkawi hotel

You will generally have from one to three bedrooms, a fully equipped kitchen including a refrigerator (minus the food, although some basics may be included, such as coffee, tea, sugar and milk), a full lounge and laundry. Additional extras that you can usually expect are television, radio, phone, iron and internet connectivity and linen. Some of the home stay accommodations offer a swimming pool and/or spa, gymnasium and recreational facilities.

Something different

Tired of the standard accommodation options available to you. Let us tell you about some of the variety out there.

Langkawi Island is proud of its uniqueness and the things that make it so special. So as you travel Langkawi Island you will stumble across places to stay that really are different. From staying in a boot to experiencing a sleep in a wagon to escaping technology and electricity you may never know what to expect. The best advice we can give you is to search for yourself and don’t be afraid to give it a go. You will definitely find some pretty special places.

Langkawi best beach

Rental car also available at Langkawi Island and it easy for you to drive around the island and it chipper and worth for your money…most of your host have it also you can get it from the hotel or apartments that you stay.

Please follow and like us:

Mengapa Homestay Menjadi Pilihan Warga Malaysia Sekarang

Mengapa Homestay Menjadi Pilihan Warga Malaysia Sekarang

Homestay ialah satu permintaan yang tinggi sekarang ini kerana ada beberapa faktor yang membuatkan sesebuah keluarga dan rombongan yang ramai memilih homestay. Banyak tempat-tempat percutian sekarang ini mula menyediakan homestay dan ianya tumbuh macam cendawan sampai kita sendiri pun tak tahu nak pilih.

Kalau di sebut Homestay pasti ada yang menganggap kita akan menetap bersama keluarga angkat..ye tak? kerana banyak customer kami yang bertanyakan tentang bab ini. Dan pada tanggapan anda semua mesti leceh ..isssshh susahlah macam ni kalau tinggal dengan tuan rumah…tak free la..Pendapat anda semua sama seperti pendapat saya juga, kalau stay dengan tuan rumah…terus terang saya cakap saya pasti tak mahu apatah lagi anak-anak saya..

Mengapa Homestay Menjadi Pilihan Warga Malaysia Sekarang

Trend sekarang sudah bertukar corak dimana pihak penyedia homestay mengambil inisiatif ini dengan mengubah cara permintaan customer dengan menyediakan perkhidmatan homestay yang konsep stay your own dalam satu rumah dengan segala keperluan di sediakan. Bagi pihak Eylizar Homestay sendiri terus terang kami katakan bahawa survey yang telah kami buat sebelum membuka perniagaan ini adalah dengan menyediakan sebuah rumah yang lengkap seperti rumah customer itu sendiri. Segala keperluan seperti aircon, peti ais, mesin basuh dan dapur adalah asas kepada keperluan utama yang patut ada dimana semua orang inginkan keselesaan dan berbaloi dengan bayaran yang dikenakan.

Adakah berbaloi bayar homestay dengan harga yang murah?

Mengapa pula tidak…anda diberikan pilihan untuk melihat sendiri gambar-gambar yang disediakan oleh pengusaha homestay di seluruh Malaysia. JIka dilihatkan pada kapasiti anda pastinya berbaloi..contohnya jika anda dan family anda 10 orang..kalau stay di homestay pada musim cuti sekolah habis tinggi pun RM250-RM350 untuk semalam. Pastinya ini adalah sesuatu yang amat jimat sekali..kenapa saya berkata begitu? Cuba bayangkan jika anda stay di Hotel..tak payah ambil 5 bintang lah kononya..tapi just cuba kita ambil satu bintang atau dua bintanglah harganya tak kurang daripada RM200 pada musim cuti. JIka anda semua 10 orang satu bilik takkan anda nak share sampai 5 orang..tak mungkin kan? Jadi berapa buah bilik yang anda akan ambil rasanya? habis kurang anda akan ambil 3 atau 4 bilik ye tak? dan cuba anda darabkan RM 200 satu bilik dengan jumlah bilik sebanyak 4 buah…sama dengan RM800 ringgit untuk satu malam sahaja. HANYA SATU MALAM SAHAJA. Tetapi dengan homestay anda cuma bayar RM300 lah katakan semalam dan kalau 2 malam baru RM600 kan?..anda semua telah jimatkan RM500 untuk semalam. Dan rata-rata yang melancong ke Langkawi ni selalu stay dalam 3 h 2 m ..jadi anda jimat RM1000 untuk 2malam. Dengan RM1000 tu anda boleh guna untuk sewa kereta dan bawa family makan dan shopping.

Satu lagi sila pastikan anda membuat tempahan homestay anda dengan syarikat yang berdaftar seperti SSM dan Persatuan Homestay itu sendiri. Elakkan dari menggunakan orang tengah ataupun membuat tempahan daripada syarikat yang tidak berdaftar…bukannya apa takut ditipu pula…..pernahkah anda dengar suatu masa dulu berkenaan ulat tiket untuk bas express ..ramai yang beli tapi basnya tiada..betul tak? Jadi pikirlah keluarga anda serta mata anak-anak anda bila semua dah ready nak bercuti ..tau-tau tempahan untuk homestay yang anda booking itu tiada. Tentunya angin seluruh badan kan? Pastikan percutian anda diingati sepanjang hayat. Setelah penat bekerja mengumpul duit pastinya kita inginkan percutian yang paling bermakna.

Bagaimana pula tentang kereta sewa di Langkawi…mahal ke? kereta ok tak?

Kereta sewa di langkawi ni kalau nak kata mahal pun tak la sangat saya rasa…pasal apa saya cakap begitu? setahu saya harganya berdasarkan jenis kenderaan dan juga kualitinya. Tapi rata-rata kereta di Langkawi ni masih dalam keaadaan baru. Seperti Eylizar Homestay ..pihak kami menggunakan syarikat berdaftar untuk di berikan kenderaan sewa kepada semua customer kami kerana kami pentingkan keselamatan dan juga keselesaan customer kami. Anda boleh dapatkan harga yang murah tetapi belum tentu kualitinya bagus dan berlesen. Pilihan di tangan anda semua untuk membuat pilihan dan pihak kami memberikan pilihan kepada semua customer kami kerana customer is alway right. Kereta yang kami sediakan seperti van kia preggio,Nissan Urvan, Alphard, innova, dan bayak lagi termasuk viva,myvi,wira,civic,honda city, dan sebagainya…hanya sebutkan jenis insyaallah pihak kami akan sediakan.

Bagaimana nak buat tempahan bersama Eylizar Homestay Langkawi ni?

Senang saja email kan apa-apa saja pertanyaan kepada kami :

langkawihomestay490@gmail.com

atau terus call/sms kami kepada nombor ini :

017-4256796  LIZA

Berikan pendapat anda ataupun sharekan apa-apa saja pengalaman anda untuk disharekan kepada semua rakan-rakan kami dan juga customer kami yang ramai mengikuti website ini.

Terima Kasih semua….nantikan sambungan cerita ini…

Please follow and like us:

Rebut Pakej Percutian Di Langkawi

Pakej percutian Rombongan Ke Langkawi Island, Kedah

Rebut Pakej Percutian Di Langkawi

Jika anda semua ingin bercuti di Langkawi dan ingin mendapatkan tawaran harga rendah,pakej murah-murah bolehlah membuat tempahan dengan Eylizar Homestay. Setakat ini Pihak Eylizar Homestay menerima banyak tempahan daripada rombongan pelajar sekolah,keluarga dan juga keluarga yang kecil.

Pihak kami juga menawarkan pakej lain seperti kereta sewa pandu sendiri,pakej island hopping dan juga mangrove tour.Tujuan kami adalah memberikan perkhidmatan yang terbaik kami kepada anda daripada penginapan sehinggalah segalanya tentang percutian anda disini. Rebut Pakej percutian di langkawi dengan lebih daripada 19 unit homestay dan ini termasuk 8 buah apartment kami di pekan kuah lengkap swimming pool

Jadi banyak tetamu kami yang telah datang menginap bersama kami rata-ratanya boleh dikatakan seluruh pelusuk Malaysia. Jadi saya mengalu-alukan kepada sesiapa yang ingin ke Langkawi silalah membuat tempahan di Eylizar Homestay. Tetamu yang paling ramai membuat tempahan homestay kami sekarang adalah dari seluruh negara dan diantara negeri-negerinya adalah seperti, Johor, Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Putra Jaya, Pahang, Sarawak, Sabah, Singapore, Kedah, Perlis, Negeri Sembilan, Kelantan, Terengganu, Melaka. Jadi janganlah tunggu lama dan rebutlah pakej percutian di langkawi yang kami tawarkan kepada anda semua.

Jadi rancanglah percutian anda di Langkawi bersama Eylizar Homestay diantara salah satu homestay terbaik di Langkawi 🙂

Hubungi kami melalui sms/call/email : 0174256796  LIZA

langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Tempat Menarik Di Kedah

Tempat Menarik Di Kedah

Kedah Merupakan Negeri Jelapang Padi di Malaysia dan banyak Tempat-tempat menarik yang patut anda semua lawati disini.

1. Balai Besar

Balai besar di Kedah

2. Balai Nobat

Balai Nobat di kedah

3. Bukit Kayu Hitam

Bukit Kayu Hitam Kedah

4. Balai Seni

Balai Seni Kedah

5. Rimba Rekreasi Batu Hampar, Kedah

Rimba rekreasi kedah

6. Galeri Sultan Abd. Halim

Galeri Sultan Abd. Halim

7. Gunung Jerai

Gunung Jerai Kedah

8. Kota Kuala Kedah

Kota kuala kedah

9. Masjid Zahir

masjid Zahir Kedah

10. Menara Alor Setar

Menara Alor Setar

11. Candi Lembah Bujang

candi lembah bujang

12. Muzium padi

Muzium Padi Kedah

13. Rumah Tun Dr Mahathir

rumah tun dr mahathir

14. Tasik Pedu

15. Pantai Merdeka

16. Tanjung Dawai

tanjung dawai kedah

 

Klik pada gambar untuk mendapatkan imej yang baik.

email : langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Tempat Menarik Di Perlis Untuk Di Lawati

Tempat Menarik Di Perlis Untuk Di Lawati

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua..bertemu kita lagi di sini tentang tajuk iaitu tempat menarik di Perlis untuk di lawati oleh anda semua. Sebenarnya Negeri Perlis ini memang best untuk dilawati kerana lokasinya yang cantik.

1. Gua Kelam

gua kelam perlis

2. Bukit Jernih

bukit jernih perlis

3. Tasik Melawati

Tasik Melati Perlis

4. Muzium Kota Kayangan

5. Ladang Tebu

ladang tebu perlis

6. Padang Besar

Padang Besar perlis

7. Kuala Perlis

Jetty kuala perlis

8. Empangan Timah Tasoh

9. Taman Ular, Batu Pahat

taman ular perlis

10. Wang Kelian

Wang Kelian Perlis

Jadi inilah tempat-tempat menarik di Negeri Perlis Indera Kayangan dan masih ada banyak lagi yang tidak dimasukkan disini sebenarnya.

P/s- sila klik pada gambar untuk melihat dengan lebih jelas.

email kamiuntuk sebarang pertanyaan lanjut :

langkawihomestay490@gmail.com

Tolong sharekan pengalaman anda di Negeri Perlis dengan semua …tq

Please follow and like us:

Tempat Menarik Di Pulau Langkawi Untuk Di Lawati

Tempat Menarik Di Pulau Langkawi Untuk Di Lawati

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua warga yang mengikuti website saya ini. Disini saya akan memberikan sedikit sebanyak tentang tempat-tempat menarik di langkawi untuk dilawati semasa anda semua disini.

Langkawi Map

1. Dataran Helang (Eagle Square)

Dataran Helang Langkawi

2. Kota Mahsuri @Makam Mahsuri

Makam Mahsuri Langkawi

3. Pantai Cenang

pantai cenang langkawi

4. Beras Terbakar

beras terbakar padang matsirat langkawi

5. Telaga Habour

telaga harbour park

6. Cable Car

langkawi cable car

7. Air Terjun Telaga Tujuh

telaga tujuh

8. Taman Buaya Langkawi

Taman buaya langkawi

9. Air Terjun Temurun

air terjun temurun

10. Pantai Awam Teluk Yu

Pantai teluk yu

11. Komplek Kraf Langkawi

komplek kraf langkawi

12. Pantai Pasir Hitam

Pantai Pasir Hitam Langkawi

13. Pantai Tanjung Rhu

Pantai Tanjung Rhu

14. Telaga Air Hangat

Pantai Tanjung Rhu

15. Air Terjun Durian Perangin

 Air Terjun Durian Perangin

16. Taman Burung langkawi

17. Underwater world Langkawi

 Underwater world Langkawi

Jadi inilah sedikit sebanyak tentang tempat-tempat menarik di Pulau Langkawi untuk dilawati oleh anda sekeluarga.

Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan sila gunakan comment form yangdisediakan..insyaallah pihak kami akan menjawabnya…

Sebarang pertanyaan /booking homestay atau tempat penginapan sila call/sms kami:

017-4256796  LIZA

email : langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Langkawi Malaysia Most Popular Holiday Destination

Langkawi Malaysia Most Popular Holiday Destination in the World

Langkawi is placed in the state of Kedah, and it is this green and tropical island that endless travellers to Malaysia rush to year after year. In the event that Kuala Lumpur is celebrated internationally for its superb city environment, shop-till-you-drop shopping centers and an endless, vibrant nightlife…it’s all altogether different in Langkawi which is known increasingly for its staggering sunny shores, tropical downpour backwoods and five star, laid back unwinding.

westin langkawi pekan kuah

Guests to Langkawi regularly come to be spoiled, to laze around the numerous planet class beaches the island offers and to appreciate the rich Malay sustenance and friendliness that are synonymous with essentially all the Langkawi inn resorts. In the event that you come here for an occasion, chances are you wont need to clear out.

In light of the fact that Langkawi is an island that is particular from Kuala Lumpur, generally occasion producers to Langkawi have a tendency to fly in, chiefly from Kuala Lumpur. Aside from astounding vacation spots and bush (some of which consolidations together spectacularly), Langkawi is likewise known for being an obligation free island. This implies that in the event that you’re staying here, you’ll have the capacity to get a very eminent deal or two for next to nothing -indeed, assuming that you’re doing both Kuala Lumpur and Langkawi, you’re overall educated to do the mass regarding your shopping in Langkawi as the same trinket & create items are accessible for upto 50% less.

There are several towns that generally travelers visit throughout their stay in Langkawi -Kuah (the island capital) and Pantai Cenang (a clamoring town with minor advertises and stalled sprawling the extent that the eye can see). Generally offices, for example cash changers and banks have a tendency to be spotted in Kuah, however aside from the Golden Eagle there is not excessively to premium the guest to Malaysia here. Other than that, the surprising excellence and nature is the thing that draws the throngs of vacationers to Langkawi year after year.

langkawi hotels

-Stay at one of the brilliant five star Malaysia lodging resorts, for example the Andaman or the Datai and be treated like a famous person.

-Catch some stunning view from the summit of the Langkawi Cable Car experience.

-Pamper yourself at one of the numerous five star spa encounters at one of the numerous shocking spa’s arranged inside the island.

-Study Malaysian life direct as you walk around the towns of Kuah and Pantai Cenang, viewing the locals deal in the night markets and grabbing a deal or two for yourself.

-Stop off for a mixed drink and an unwinding dish at Telaga Harbour Park.

-Enjoy an island bouncing outing and experience the assortment and society of Malay life.

-Take a Mangrove Tour and inundate yourself inside antiquated bushes and streams -stroll into the Cave Of Bats and Crocodile Cave.

-Watch the Crocodile Show and see these glorious animals encouraging.

-Check out a portion of the glorious ocean animals to be discovered in South East Asia by going to the Aquarium at Pantai Cenang.

-Laze at one of the numerous dazing shores to be discovered anyplace on the planet.

If you’re an advanced traveller or you only need to rucksack your direction into heaven, you’ll positively find what you’re searching for in Langkawi. It is a definitive South East Asia experience.

Read  More——->Hotel in Langkawi<——

email : langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Pulau Langkawi Malaysia

Pulau Langkawi Malaysia

Pulau Langkawi Malaysia is synonymous with ‘tropical paradise’ – and with good reason. Since 2008 the archipelago’s official title has been Langkawi Permata Kedah (Langkawi, the Jewel of Kedah), no doubt inspired by the island’s clear waters, relatively pristine beaches and intact jungle. The district’s been duty free since 1986 and roping in tourists well before that. Yet despite their immense drawing power, these 99 islands, dominated by 478.5-sq-km Pulau Langkawi, have not been overdeveloped beyond recognition. Get just a little way off the main beaches and this is idyllic rural Malaysia, all kampungs (villages) and oil lamps. It’s the kind of tropical island where there’s no lack of spas, seafood restaurants and beach bars, but where the locals continue to go about their ways just as they have for generations.

Langkawi Cable Car

Spotted in the vicinity of northwestern Peninsular of Malaysia, Langkawi have a place with the Kedah State of Malaysia. The biggest island of Langkawi is the eponymous Pulau Langkawi. Gloating of the beautiful perspectives of heaps of Peninsular Malaysia, this island is dabbed with stunning sandy beaches, rich woodland and flawless lakes around others.

Since the city is a fabulous traveler spot, all Langkawi Hotels offer grand cabin experience. Falling in all value sections, Hotels in Langkawi Island could be discovered in all runs. From rich lodgings to Langkawi Cheap Hotels settlement is not difficult to find here.

The Kuah Town night market is around the most incident places to hit in the Langkawi islands. Held once in a week, this nearby business sector is full of life and energy all through the year. With sleek restaurants offering luscious admission and every shop fantastically embellished with decorations and advertising something extraordinary, you will be totally hypnotized by the appeal of this bazaar. Langkawi Island is more and more regarded as Langkawi

The Andman Langkawi beach

Geopark because of its gained distinguishment of being called Unesco as a World Geopark. The best known islands of Langkawi incorporate Pulau Payar Marine Park, Pulau Bumbon, Pulau Singa Besar, Pulau Dayang Bunting, Pulau Rebak and Pulau Tuba. These beaches offer umpteen chances of fun and skipping exercises to revel in. From kayaking to surfing, from sun showering to angling you can revel in everything on these flawless sunny shores.

Air Hangat Village is an exquisite occasion recognize that is positioned around 14 km from the northwestern area of Kuah. Its best fascination incorporates a 18-meter long hand-cut waterway stone fresco acting for the legends that cover this area. The vacationers and guests to this spot may have an extraordinary time viewing the nearby artisans making crafted works, you might even buy numerous knickknacks from here plus social programmes are additionally held in here.

Underwater World Langkawi is additionally an extraordinary place to hit throughout you trek to Langkawi. Arranged at Pantai Cenang, here you will detect numerous salt and crisp water fishes incorporating the various mixtures of sharks and different types of marine life. The Underwater World Langkawi gloats of showing around the range of 5000 sorts of underwater marine life. This is one of the best vacation spots in Langkawi. Other than going by vacation destinations you might even enjoy in the energizing endeavor sports and exercises that the city offers. For example, Cave Exploring. Right away Langkawi is full of holes and crevices. In these caverns you will discover numerous striking fowls, nearby and wild products of the soil, cut stalactites and stalagmites.

Langkawi four season Hotels

It is best prompted that you investigate these collapses aggregations and be cautious while getting on the stones. Around the best known holes are Cave of Porcupine and Cave of Bats. Adjoining, you might even revel in Junggle Trekking in the virgin rainforests of the district.

email : langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us: