Category Archives: Homestay Information

All about Eylizar homestay information in langkawi.

Tempat Penginapan Murah Di Langkawi

Tempat Penginapan Murah Di Langkawi

homestay murah di pantai cenang langkawi

Topik kali ini akan membincangkan tempat penginapan paling murah di langkawi yang boleh dikatakan berbaloi dengan budget anda sekeluarga ataupun yang berdua sahaja.

Jikalau anda inginkan hotel di sekitar Pekan Kuah pastinya ia memudahkan anda untuk shopping dan mencari kedai makan yang sesuai. Diantara hotel-hotel yang murah di Pekan Kuah adalah seperti:

  • Eagle Bay Hotel
  • Langkasuka Hotel
  • Baron Hotel
  • Hotel Bahagia

Jikalau anda inginkan penginapan yang termurah ala stay seperti dirumah anda pastinya Eylizar Homestay Langkawi , sebuah syarikat yang membekalkan penginapan paling murah berbanding hotel di langkawi. Eylizar Homestay mempunyai lebih 25 buah homestay serta 10 buah Apartment yang berdekatan pekan kuah dan di dalam Pekan Kuah, sebuah di langkawi airport dan 4 buah berdekatan pantai cenang. Kebanyakan penginapan yang ditawarkan oleh Eylizar Homestay adalah rumah 3 bilik dan 2 bilik air disamping itu juga Eylizar mempunyai homestay 4 bilik berdekatan pantai cenang. Jikalau anda nakkan penginapan 2 bilik pun pihak Eylizar ada sediakan. Beza Homestay dan juga penginapan lain adalah dari segi kelengkapan yang disediakan seperti mesin basuh dan dapur untuk memasak….mudahkan ….boleh jimat jugakkan?

Tempat Penginapan Murah Di Langkawi

Semuanya bergantung kepada kehendak anda juga berdasarkan budget anda. Di Pantai cenang juga banyak hotel-hotel, motel-motel, chalet-chalet  murah tumbuh dengan pesatnya. Cuma kawasan ini di penuhi dengan pengunjung asing kalau di tengok siang harinya nampak sunyi tapi bila malamnya banyak yang keluar dan mulalah kehidupan di pantai cenang. Di pantai cenang ni banyak pelancong asing jadi budayanya macam orang asing juga dan kebanyakan tatamu Eylizar mengatakan bahawa harga makanan disana jauh lebih mahal berbanding di sebelah Pekan Kuah. Jadi kalau nak save stay berdekatan Pekan Kuah dan drive kesana je..lagipun langkawi ni bukan la jauh sangat kesesebuah tempat…pulau ini juga di kelilingi laut dan banyak pantai…

Selain itu juga pihak Eylizar juga menyediakan perkhidmatan untuk Pakej Rombongan di Langkawi. Eylizar Homestay mempunyai 8 buah homestay yang berdekatan satu sama lain dan 3 ke 4 buah lagi agak jauh sikit daripada yang 6 buah ini. Selain itu pihak Eylizar homestay ada menyediakan kereta sewa, MPV, island hopping dan Bas persiaran untuk di sewa.

Tempat Penginapan Murah Di Langkawi

Jika anda perlukan penginapan paling murah di Langkawi dengan berbagai Teratak pilihan anda pastinya tempahlah Eylizar Homestay Pulau Langkawi, Berbaloi, Selesa serta di yakini di seluruh Malaysia.

sila call/sms :017-4256796 Pn.liza.

 

Please follow and like us:

Langkawi Homestay Airport Padang Matsirat

Langkawi Homestay Airport Padang Matsirat

Inilah Homestay Langkawi Airport di bawah kelolaan Eylizar Homestay Langkawi. Lokasi yang amat berdekatan sekali dengan Langkawi International Airport, berdekatan juga dengan pekan padang matsirat dan hanya 10 minit ke Pantai Cenang.

Pandangan depan homestay langkawi airport

Langkawi Airport Homestay ini menawarkan 3 bilik tidur dan 3 bilik air. Homestay ini baru saja dibuka dan kini menjadi salah satu pilihan pengunjung yang bercuti di langkawi. Langkawi Airport Homestay ini juga di lengkapi sepenuhnya dengan peralatan asas seperti mesin basuh,peti ais,2 unit aircond, iron and board dan sedia untuk memasak.

 homestay langkawi airport

homestay langkawi berdekatan airport

homestay langkawi berdekatan airport padang matsirat

homestay langkawi berdekatan airport padang matsirat

Terbaru Langkawi Airport Homestay

Jika anda mahukan penginapan yang berdekatan dengan Langkawi Airport pastinya ini pilihan anda…mudah hanya dengan berjalan kaki saja ke lapangan terbang. Seperti yang anda tahu Pekan Padang Matsirat adalah amat dekat sekali dengan langkawi airport. Banyak terdapat kedai-kedai makan di hadapan dan sekitar homestay langkawi airport serta berdekatan juga dengan market padang Matsirat  serta beras terbakar.

Terbaru Langkawi Airport Homestay

Jadi sila call/sms kami untuk membuat tempahan segera:

019-5640251 / 017-4256796  Pn.Liza

Terbaru Langkawi Airport Homestay

Please follow and like us:

Homestay Langkawi 4 Bilik Berdekatan Pantai Cenang

Homestay Langkawi 4 Bilik Berdekatan Pantai Cenang

Homestay langkawi 4 bilik

Jika anda mempunyai keluarga yang besar dan ramai bookinglah homestay langkawi 4 bilik Berdekatan Pantai CenangEylizar Homestay berdekatan Pantai cenang.

Homestay langkawi 4 bilik Eylizar di beri nama Teratak 9 dan lokasinya hanya 5 minit memandu ke Pantai Cenang. Ruang rumah Teratak 9 ini memang luas dan amat sesuai bagi bilangan yang ramai. Rumah ini seakan banglo dan ianya amat menjadi tarikan pengunjung di paulau Langkawi ini.

Dengan menempah Teratak 9 homestay langkawi 4 bilik ni anda sudah menjimatkan sebahagian daripada duit anda jika anda menginap di hotel atau motel. Jadi mengapa perlu tunggu lagi call/sms kami sekarang untuk tempahan homestay langkawi 4 bilik segera….

Homestay Langkawi 4 Bilik Berdekatan Pantai Cenang buat tempahan segera sebelum terlambat. Homestay ini berdekatan dengan hotel Pelangi dan juga kedai makan dan restaurant yang terdapat di cenang. Rumah ini sangat besar hingga boleh memuatkan kira-kira 15-20 orang untuk satu-satu masa.

017-4256796  Pn.Liza

Please follow and like us:

Bagaimana Untuk Mendapatkan Homestay Murah Di Langkawi

Bagaimana Untuk Mendapatkan Homestay Murah Di Langkawi?

Disini saya ingin merungkaikan sedikit sebanyak tentang penginapan Homestay murah di Langkawi yang menjadi pilihan pelancong untuk bercuti di Pulau Langkawi terutamanya pelancong tempatan iaitu di dalam negara kita. Boleh dikatakan disini ramai diantara kita yang belum pernah melancong ke Langkawi apatah lagi macam mana nak dapatkan penginapan yang sesuai dan berbaloi dengan perbelanjaan anda. Jadi disini saya ingin menghuraikan serba sedikit panduan untuk anda bercuti di Langkawi dengan budget yang boleh di rancang dengan kemampuan anda semua.

apartment murah di langkawi

Pastinya anda biasa mendengar tentang Homestay, chalet, guest house dan motel dan disini saya tak nyatakan hotel kerana budgetnya memanglah lebih besar. Jadi saya fokuskan kepada yang murah dan berbaloi kepada percutian anda. Jadi topiknya tentang penginapan murah dan saya memfokuskan kearah itu.

Homestay

  • Apakah yang anda tahu tentang Homestay?

Bagaimana Untuk Mendapatkan Homestay Murah Di Langkawi?

Homestay adalah satu penginapan yang disediakan berkonsepkan tinggal atau menginap di sebuah rumah bersama tuan rumah itu sendiri serta mendapatkan pengetahuan budaya dan juga sosial masyarakat setempat.  Jadi ini adalah permulaan ketika Homestay mula-mula beroperasi di negara kita.

Manakala sekarang pula pandangannya amat berbeza berbanding keinginan dan kemahuan pelancong tempatan.

Kenapa saya berkata begitu?

Setelah homestay sudah di ketahui umum, masyarakat kita iaitu pelancong tempatan, mereka mahukan kelainan:

  • Jimat wang penginapan (untuk bilangan yang ramai).
  • Tinggal bersama satu family (sendirian) maksudnya tanpa perlu tinggal bersama tuan rumah.
  • Privacy
  • Keperluan asas yang disediakan bagi sesebuah homestay seperti (penyaman udara, mesin basuh, dapur yang lengkap, Television, Astro, buaian bayi dan bermacam lagi).
  • Lokasi – penetapan bagi lokasi percutian anda, maksudnya untuk negeri yang akan anda semua ingin lawati. Pastinya pilihan sesebuah homestay berdasarkan jarak ke sesebuah tempat menarik yang ingin mereka dilawati semasa disana. Manakala faktor lainnya pula ialah lokasi seperti berdekatan tempat makan, tempat shopping dan berdekatan pusat pentadbiran, jadi inilah yang selalunya menjadi pilihan pelancong untuk bercuti. Saya ingin tegaskan disini bahawa faktor lokasi adalah salah satu perkara yang paling dan utama bagi pelancong membuat pilihan mereka.

Bagaimana cara anda ingin mendapatkan Homestay yang sesuai , murah dan mudah?

  • Anda boleh mencarinya di dalam internet.
  • Membuat carian untuk lokasi atau negeri yang anda ingin bercuti.
  • Menilai sesebuah homestay berdasarkan feedback customer atau maklum balasnya. Selalunya dengan melihat feedback atau komen yang banyak menjelaskan homestay tersebut diminati dan mendapat pilhan pengunjung. Sebagai contohnya anda boleh lihat di website kami ( Eylizar Homestay).
  • Pastikan juga sesebuah homestay yang anda ingin tempah adalah berdaftar sama ada dengan SSM Malaysia atau pun dengan Homestay Malaysia.
  • Pastikan anda tidak menggunakan pihak ketiga.
  • Pastikan anda terus menghubungi Tuan punya Homestay  menerusi contact Form atau menelefon terus /menghantar ke system pesanan ringkas ke nombor yang dinyatakan disitu.
  • Berbincang tentang harga penginapan serta kemuskilan lokasi atau tempat menarik yang berada disekitar homestay yang anda ingin inapi.
  • Selalunya harga sesebuah penginapan seperti homestay berdasarkan  (cuti sekolah dan hari biasa) jadi jika anda ingin bercuti di musim cuti sekolah pastinya harga sesebuah homestay akan tinggi sedikit tapi ianya berbaloi kerana jumlah anda untuk tinggal di sesebuah homestay memuatkan hingga 10-15 orang untuk sebuah rumah. Cuba anda bayangkan jika anda menginap di hotel? Adakah ianya jauh lebih murah tinggal di hotel pada musim cuti ataupun Peak Season? Jadi untuk mendapatkan harga yang murah dan budget tentulah pada hari biasa maksudnya –Off Peak.
  • Merancang tarikh serta membuat tempahan awal dengan memberikan deposit untuk sesebuah homestay bagi mengelakkan ianya di tempeh oleh orang lain.
  • Melihat gambar atau photo homestay yang anda inginkan.
  • Membuat panggilan kepada tuan punya homestay sehari sebelum anda menginap disana. Berikan anggaran masa ketibaan anda.

 

Satu lagi topic yang ingin saya kupaskan ialah:

Mengapa Homestay berbeza berbanding Rest House, Guest House, Motel, Chalet dan Hotel?

Homestay adalah sebuah rumah yang mempunyai beberapa buah bilik serta bilik air dan mempunyai semua kelegkapan peralatan asas yang bercirikan tinggal seperti dirumah anda sendiri

Jadi semua ini kebanyakannya tidak terdapat di tempat penginapan yang saya sebutkan diatas selain daripada homestay. Homestay amat sesuai sekali untuk Keluarga yang mempunyai bilangan yang ramai atau pun yang datang secara berkumpulan.

 Pilihan anda untuk penginapan Homestay Murah Di Langkawi

Jadi sekiranya anda semua ingin bercuti di Pulau Langkawi dan ingin mendapatkan budget yang sesuai dengan kemampuan anda atau pun kumpulan anda pastikan anda menghubungi pihak kami iaitu Eylizar Homestay kerana pihak kami adalah salah satu syarikat di bawah Eylizar Enterprise yang menyediakan lebih daripada 13 buah homestay dan 5 buah apartment di sekitar Pulau Langkawi. Kebanyakan lokasi kami berdekatan Pekan Kuah iaitu salah satu pusat pentadbiran di Langkawi serta berdekatan tempat membeli belah dan juga tempat-tempat makan yang banyak disekitarnya. Selain itu pihak kami juga ada menyediakan seperti pakej –pakej lain iaitu Kereta Sewa berdaftar pelbagai jenis, Bas untuk kumpulan yang ramai serta aktiviti seperti Island Hopping ke 3 buah pulau di sekitar Langkawi iaitu Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah dan Pulau Singa besar. Trip ini memakan masa selama 4 jam dan harganya pula amatlah berbaloi. Selain itu kami juga ada trip yang lain seperti Mangrove Tour, melawat ketempat seperti gua kelawar,gua buaya dan gua cerita dengan menggunakan bot laju didalam kawasan hutan paya bakau selama 2 jam.

Bagaimana Untuk Mendapatkan Homestay Murah Di Langkawi?

Dengan membuat tempahan bersama Eylizar Homestay anda boleh menjimatkan duit anda serta mendapatkan informasi tentang percutian anda disini, serta dapatkan juga pakej lain yang ditawarkan kepada anda. Pihak kami juga akan memperbaiki perkhidmatan kami dari semasa ke semasa demi menyediakan perkhidmatan penginapan terbaik untuk anda semua.

Berikan Pandangan Anda mengenai Homestay

Jadi amatlah jelas sekali bahawa Homestay di Langkawi dan Homestay di seluruh negara adalah salah satu penginapan yang budget, murah selesa dan memenuhi kriteria yang diperlukan bagi kebanyakan pelancong tempatan di negara kita. Jadi sekiranya anda tidak bersetuju dengan kenyataan saya bolehlah memberi pandangan demi mendapatkan keputusan terbaik bagi topik ini.

Please follow and like us:

Homestay Murah Di Pantai Cenang Langkawi

Homestay Murah Di Pantai Cenang Langkawi

Eylizar Homestay Langkawi mempunyai sebuah homestay di Pantai cenang langkawi. Homestay Teratak 9 namanya. Homestay besar sebuah rumah Banglo 4 bilik dan 2 bilik air. Jaraknya ke Pantai cenang hanya kira-kira 5 minit sahaja.

homestay murah di pantai cenang langkawi

Homestay Murah Di Pantai Cenang Langkawi

Boleh hubungi kami segera untuk tempahan homestay Teratak 9 dan juga transportation anda disini.

call/sms: 017-4256796  Pn.Liza

Homestay Murah Di Pantai Cenang Langkawi

Please follow and like us:

3 Apartment Terbaru Eylizar Sudah Beroperasi

3 Apartment Terbaru Eylizar Sudah Beroperasi

Kerana permintaan pelanggan yang tinggi terhadap penginapan berkonsepkan Apartment jadi pihak Eylizar Homestay telah membuka lagi 3 buah Apartment yang menjadikan 5 buah kesemuanya Di Langkawi. Apartment 3 bilik dan bercirikan Homestay menjadi pilihan ramai kerana mempunyai kolam renang dan lokasinya yang strategik iaitu di Pekan Kuah Langkawi.

apartment murah di langkawi

Banyak komen-komen yang kami terima rata-ratanya berkehendakkan kami menyediakan banyak lagi Apartment, jadi inilah yang Eylizar dapatkan agar semua customer kami dapat apa yang diinginkan semasa percutian di Langkawi ini. Buat masa sekarang Eylizar Homestay adalah salah satu syarikat Homestay yang terbesar di Langkawi yang mempunyai 13 buah Homestay, 4 buah Rest House dan 5 buah Apartment di Pekan Kuah Langkawi.

Jadi jika anda atau ada sahabat handai anda ingin ke Langkawi segeralah membuat tempahan bersama Eylizar. Pihak kami bukan saja menyediakan penginapan disini malahan kami juga menyediakan pakej lain seperti kereta sewa, pakej island hopping dan juga mangrove tour. Jadi bak kata kami akan uruskan penginapan serta aktiviti semasa percutian anda di Langkawi.

3 Apartment Terbaru Eylizar Sudah Beroperasi

apartment at langkawi island

Baru saja di buka ianya sudah mendapat tempahan pada keesokan harinya…inilah tanda-tandanya customer amat percayakan pakej service yang kami tawarkan.

* Pihak kami memberikan diskaun kepada customer kami yang menginap lebih daripada 3H2M.

* Kereta sewa berlesen -semua jenis kenderaan termasuk bas dan guide

* 5 buah Homestay yang berdekatan satu sama lain dan amat sesuai untuk group.

* Booking seawal yang mungkin bagi mengelakkan ianya sudah ditempah.

Jadi rancanglah percutian anda bersama Eylizar Homestay di Langkawi, tempah segera sebelum terlambat.

3 Apartment Terbaru Eylizar Sudah Beroperasi

Tips- Jika anda ingin berjimat semasa bercuti maka rancanglah percutian anda datang pada -(hari biasa iaitu bukan cuti sekolah dan cuti perayaan) pada cuti sekolah dan perayaan harga akan tinggi sedikit daripada kebiasaan.

Please follow and like us:

Homestay Langkawi Murah

Homestay Langkawi Murah

Booking homestay langkawi murah untuk menjimatkan duit anda bersama Eylizar Homestay Langkawi. Kami menyediakan lebih daripada 20 buah homestay,apartment,kereta sewa dan juga pakej island hopping dan mangrove tour untuk anda semua nikmati. Pihak kami akan memberikan keselesaan yang diinginkan oleh anda semua.

Eylizar Homestay Langkawi

Homestay langkawi murah lengkap daripada segala keperluan disamping tiada caj tambahan untuk permintaan lebih seperti extra toto,bantal,selimut dan lain-lain lagi. Anda buatlah perbandingan sendiri samaada mahu tinggal di hotel atau di homestay. Jika anda mahu jimat maka staylah di salah satu homestay kami…tentu lebih jimat dan sempurna serta nikmati pakej murah kami di langkawi.

Booking segera sebelum terlambat…..

  • homestay
  • apartment
  • kereta sewa
  • island hopping
  • mangrove tour
  • bas untuk disewa
Please follow and like us:

Mengapa Homestay Langkawi Menjadi Pilihan Pelancong

Mengapa Homestay Langkawi Menjadi Pilihan Pelancong?

Disini saya ingin menghuraikan sedikit sebanyak tentang homestay Langkawi yang menjadi pilihan pelancong tempatan dan luar negara membuat tempahan semasa berada disini. Jadi persoalannya sekarang berbaloikah anda memilih homestay Langkawi.

Homestay adalah satu nama yang menjadi pilihan warga tempatan dan luar negara sekarang kerana mutu perkhidmatannya yang sedang meningkat naik. Ini termasuk service dan juga kelengkapan lengkap seperti dirumah anda yang tidak terdapat di hotel-hotel ternama. Saya ingin bertanya kepada anda semua …Adakah anda mahu bercuti sambil berjimat? Jadi dengan homestay Langkawi pastinya pilihan yang terbaik buat anda semua menginap. Bagi pihak kami daripada Eylizar Homestay kami memberikan anda banyak pilihan untuk merancang percutian anda agar lebih bermakna.

Dengan membuat tempahan yang mudah dan lebih kepada customer satisfaction adalah salah satu moto kami. Dengan membuat tempahan di Homestay Langkawi anda juga disediakan dengan pakej seperti Kereta sewa dan juga Pakej Island Hopping serta jika anda ingin merasai keindahan alam dengan menyertai Pakej Mangrove Tour. Di samping itu juga pihak kami mendapat respond daripada rombongan yang rata-ratanya melebihi 20,40,60,80 dan juga mencapai 100 orang satu-satu masa. Mengapa kami boleh mengatakan bahawa banyak group membuat? Ini kerana kami mempunyai banyak buah homestay yang disediakan berdekatan satu sama lain dan pastinya memudahkan penginap berhubung dengan satu sama lain. Satu lagi pihak kami boleh lakukan untuk anda jika ada group yang lebih daripada 20 orang pihak kami boleh booking tiket ferry untuk anda juga….jadi tak payahlah beratur dan membuang masa anda semua di Ferry Terminal.

Jadi jika anda serta keluarga anda merancang untuk ke Langkawi pilihlah homestay langkawi Eylizar sebagai pilihan penginapan anda disini. Jika anda ada sebarang pertanyaan silalah hubungi kami untuk penjelasan. Pihak kami dengan senang hati akan membantu anda demi percutian anda disini.

Untuk sebarang pertanyaan dan membuat tempahan sila klik sini <<<Tempah>>>

Please follow and like us:

Rebut Pakej Percutian Di Langkawi

Pakej percutian Rombongan Ke Langkawi Island, Kedah

Rebut Pakej Percutian Di Langkawi

Jika anda semua ingin bercuti di Langkawi dan ingin mendapatkan tawaran harga rendah,pakej murah-murah bolehlah membuat tempahan dengan Eylizar Homestay. Setakat ini Pihak Eylizar Homestay menerima banyak tempahan daripada rombongan pelajar sekolah,keluarga dan juga keluarga yang kecil.

Pihak kami juga menawarkan pakej lain seperti kereta sewa pandu sendiri,pakej island hopping dan juga mangrove tour.Tujuan kami adalah memberikan perkhidmatan yang terbaik kami kepada anda daripada penginapan sehinggalah segalanya tentang percutian anda disini. Rebut Pakej percutian di langkawi dengan lebih daripada 19 unit homestay dan ini termasuk 8 buah apartment kami di pekan kuah lengkap swimming pool

Jadi banyak tetamu kami yang telah datang menginap bersama kami rata-ratanya boleh dikatakan seluruh pelusuk Malaysia. Jadi saya mengalu-alukan kepada sesiapa yang ingin ke Langkawi silalah membuat tempahan di Eylizar Homestay. Tetamu yang paling ramai membuat tempahan homestay kami sekarang adalah dari seluruh negara dan diantara negeri-negerinya adalah seperti, Johor, Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Putra Jaya, Pahang, Sarawak, Sabah, Singapore, Kedah, Perlis, Negeri Sembilan, Kelantan, Terengganu, Melaka. Jadi janganlah tunggu lama dan rebutlah pakej percutian di langkawi yang kami tawarkan kepada anda semua.

Jadi rancanglah percutian anda di Langkawi bersama Eylizar Homestay diantara salah satu homestay terbaik di Langkawi 🙂

Hubungi kami melalui sms/call/email : 0174256796  LIZA

langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Tempah Eylizar Homestay Di Langkawi

Tempah Eylizar Homestay Di Langkawi

Tempah Eylizar Homestay Di Langkawi Sempena Cuti Sekolah

Teratak 8 ini adalah salah satu Teratak yang baru saja beroperasi di bawah kelolaan Eylizar Homestay iaitu di Kampung Kuah Langkawi.

Rasailah suasana kampung dan lokasinya yang terletak hanya 500 meter dari Pekan Kuah dan juga berdekatan denganIdaman Suri Langkawi (Tempat Shopping di Langkawi) . Lokasi homestay ini berada di  Kampung Kuah dan amat dekat dengan Pekan Kuah dan memudahkan anda untuk berulang-alik serta mencari tempat-tempat makan best dan shopping .Berikut kami lampirkan beberapa photo untuk tatapan anda semua. Teratak ini kepunyaan Puan. Saliza dan En. Basri dan sememangnya mereka ini adalah mesra dan mudah berurusan.

Sila call/sms untuk tempahan :

017-4256796  LIZA

email : langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us: