Langkawi Homestay – Pilihan Percutian Anda

Langkawi Eagle square near jetty terminal

Langkawi Homestay – Pilihan Percutian Anda

Pulau Langkawi adalah sebuah pulau yang mempunyai 99 buah pulau yang dipisahkan dari tanah besar Malaysia oleh Selat Melaka, adalah sebuah daerah di negeri Kedah di Utara Malaysia dan terletak kira-kira 51 km barat Kedah. Jisim tanah jumlah pulau-pulau adalah 47.848 hektar, manakala pulau utama Langkawi itu sendiri mempunyai sejumlah 32,000 hektar. Pulau utama menjangkau kira-kira 25 km dari utara ke selatan dan sedikit lebih untuk timur dan barat. Kawasan pantai terdiri daripada, rata dataran aluvium yang diselangi dengan rabung batu kapur.Dua pertiga daripada pulau itu dikuasai oleh hutan dilindungi gunung, bukit dan tumbuh-tumbuhan semula jadi.
Pembentukan geologi tertua di pulau ini, Gunung Matchincang, adalah bahagian pertama dari Asia Tenggara untuk bangkit dari dasar laut di zaman Cambrian lebih daripada setengah bilion tahun lalu. Bahagian tertua pembentukan diperhatikan di Teluk Datai ke utara-barat pulau, mana singkapan terdedah terdiri daripada batu pasir terutamanya (kuarzit) di bahagian atas dan syal dan batu lumpur di bahagian-bahagian yang lebih rendah daripada urutan.

Langkawi Homestay – Pilihan Percutian Anda

Pulau Langkawi menjadi tarikan pelancong kerana keindahan pantainya dan pulau-pulau yang boleh dilawati pelancong jika menginap disini. Ianya juga salah satu pulau Bebas Cukai dan membuatkan pelancong datang dengan banyaknya terutamanya ketika cuti sekolah. Langkawi juga banyak terdapat Hotel-hotel bertaraf 5 bintang dan ketaraf shalet dan homestay. Bagi pelancong dalam Malaysia yang datang ke langkawi jika hendak berjimat maka saya cadangkan carilah homestay yang terdapat disekitar Langkawi, Salah satunya homestay yang saya tawarkan adalah salah satu pilihan percutian terbaik anda. Bagi yang teringin tinggal dihotel maka dapatkanlah budget hotel yang banyak disini.

Langkawi Homestay – Pilihan Percutian Anda

Apakah kelebihan Homestay daripada Hotel?

Kelebihan Homestay daripada hotel ialah-tentunya jimat/boleh masak sendiri/tinggal didalam satu rumah dengan family yang besar/suasana kampung@Taman/kereta sewa murah…

Jikalau anda hendak datang keLangkawi maka berfikirlah demi kepuasan anda dan keluarga anda…

Call saya untuk membuat tempahan Homestay anda atau reply disini:

puan Liza: 017-4256796 

Please follow and like us:
error
This entry was posted in Cerita Homestay di Langkawi dan Malaysia, Homestay Information and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *