Suasana Padang Matsirat Langkawi

beras terbakar-langkawi

Suasana Padang Matsirat Langkawi

Beras Terbakar di Padang Matsirat

Terdapat tiga pusat membeli-belah utama di Padang Matsirat tetapi anda juga boleh membeli-belah di kedai-kedai yang terletak di Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi atau Atma Alam Batik Art Village.
Ini kampung batik memaparkan koleksi batik, lukisan minyak yang paling kreatif dan baju batik berpatutan dan cetakan. Satu lagi kedai pada jarak sedikit jauh dari Padang MatsiratTeow Soon Huat. Ia adalah salah satu kedai serbaneka yang terbaik yang mempunyai lebih daripada 60 cawangan. Sini anda boleh mencari segala-galanya daripada fesyen untuk perabot, aksesori rumah, barangan runcit, produk bayi dan elektronik. Terdapat juga beberapa gerai-gerai kecil yang berwarna-warni di sepanjang tepi jalan ke Padang beras terbakar.
Kemudahan penginapan di Padang Matsirat lebih kampong dan chalet daripada resort. Salah satu pilihan adalah Langkawi Lagoon Resort yang menawarkan chalet swasta romantis di perairan terbuka dan hamparan pantai peribadi. Ia adalah kira-kira 3 km jauhnya dari Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi menawarkan beberapa pemandangan yang menakjubkan laut dan bukit berdekatan. Resort ini juga menyediakan rawatan spa, kolam renang dengan jakuzi dan kemudahan lain seperti gimnasium dan aktiviti laut.

Padang Matsirat tidak mempunyai kehidupan malam yang lain daripada remaja yang dilihat

berseronok pada motosikal di sepanjang jalan terpencil di jam lewat. Jika anda mahu pergi ke kelab malam yang baik maka anda perlu memandu ke pantai Cenang untuk kehidupan malam yang lebih baik.

About admin

Eylizar Homestay adalah salah satu Syarikat Travel Agent di Langkawi di bawah Eylizar Holidays Sdn.Bhd (1078674-P) . Menawarkan pilihan penginapan sekitar Pulau langkawi dengan15 unit Homestay dan 10 Unit Apartment/Kondominium kolam renang, Pakej Motel, Villa,Chalet, Bilik Bajet di Pantai Cenang dan di sekitar Pekan Kuah. Menguruskan Pakej Rombongan pelajar dan swasta serta menyediakan perkhidmatan bas persiaran murah, Kereta sewa pandu sendiri serta berbagai pakej percutian lain di Pulau Langkawi, Malaysia. Hubungi kami segera untuk pertanyaan lanjut : +6019-5640251 / +6017-4256796 Pn.Liza.
This entry was posted in Cerita Homestay di Langkawi dan Malaysia, Eylizar - Langkawi Island and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Suasana Padang Matsirat Langkawi

  1. eaglebay says:

    It look really tradisional malay house…great post

  2. Jan penang says:

    cantik rumah ni betul menujukkan keaslian melayu…good post..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge