Tag Archives: Homestay di Langkawi Homestay di Pulau Langkawi Penginapan Murah di Langkawi Penginapan Murah di Pulau Langkawi Penginapan di Langkawi Penginapan di Pulau Langkawi Homestay di Pantai Chenang Homestay

Langkawi Duck Tours

Langkawi Duck Tours

Dubbed as the first land and sea adventure in Malaysia, the Langkawi Duck Tours in a 38-seater craft is one of the attractions thing to do in Langkawi Island.

Langkawi Duck Tours

Visitors are able to enjoy a 45 minute amphibious adventure around Oriental Village to the Perdana Quay Bay. The craft will then enter the sea at Perdana Quay Bay -Light House and cruise towards inside the Perdana Quay Bay. Visitors can also find interesting views of the Mount of Matchincang, Perdana Quay Bay,Sailing Boat, Dato’Azhar Mansor boat and Cable Car during the duck tour on sea. This duck tour will give visitors a unique view of the bay and mountain history and charms without taking two separate rides.

Ticketing Kiosk Location.
Oriental Village

Admission Fee

Adult – RM 38.00
Child (12 years old and below) – RM 22.00

Langkawi Duck Tours

Operation Hour

Operate Daily from 9.00 a.m. to 7.00 p.m.

Contact Details

+6012-2046554

Please follow and like us:

Booking Kereta Sewa Langkawi

Booking Kereta Sewa Langkawi

Jika anda semua ingin bercuti di Langkawi dapatkanlah kereta sewa yang kami sediakan beserta penginapan homestay@guest house@rest house@bilik murah yang pastinya memudahkan percutian anda di Langkawi.  Kereta sewa yang kami sediakan amat murah dan ianya berkedaan elok dan berkualiti.

kereta sewa di pekan kuah langkawi kereta sewa di pekan kuah langkawi kereta sewa di pekan kuah langkawi kereta sewa di pekan kuah langkawi kereta sewa di pekan kuah langkawi kereta sewa di pekan kuah langkawi

 

Jadi janganlah tunggu lama untuk membuat tepahan. Kami juga mengaturkan untuk anda Bas persiaran dan untuk pakej pelajar sekolah dan group besar.

Sila call/sms kami segera :

017-4256796  LIZA

email : langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Eylizar Homestay Best Offer

Eylizar Homestay Best Offer

Eylizar Homestay mendapat tempat di kalangan pengunjung yang bercuti dilangkawi. Untuk tempahan Tahun Baru Cina kami telah pun menerima banyak tempahan hinggakan LIMA langkawi pun kami telah menerimanya.

 Langkawi, Pantai Cenang
Langkawi, Pantai Cenang

Jadi kalau ada di antara anda yang ingin datang dimusim bukan cuti sekolah atau pun hari biasa pihak Eylizar homestay sedang mempromosikan langkawi dengan

memberi diskaun penginapan sehingga diluar jangkaan anda. Jadi mengapa anda perlu membayar lebih sedangkan anda dapat menjimatkan wang anda dengan menginap di Eylizar homestay. Murah dan berbaloi homestay yang selesa,besar,murah berdekatan pekan.

Kepuasan customer adalah matlamat kami…jika anda berpuas hati maka kami pun sama. Homestay Taman Nilam Langkawi adalah satu perkampungan homestay yang sedang meningkat naik sekarang. Homestay di Langkawi ni banyak jadi anda bolehlah membuat pilihan

yang sebaiknya untuk keluarga anda. Asalkan berbaloi sudah…Persekitaran Taman nilam amatlah selesa dan tenteram..jauh dari kebisingan dan kejiranan yang bagus membuatkan homestay eylizar laris.

English: The Langkawi Sky Brigde, Malaysia

Pihak kami juga mempunyai banyak homestay di Taman Nilam hinggakan dalam satu lorong taman kami mempunyai  4 buah rumah mampu menampung 50 orang untuk satu-satu masa. kami juga menawarkan pakej kereta sewa yang murah dan boleh dikatakan kereta yang ditawarkan berkeadaan baru dan memuaskan. Kami mempunyai kereta dari jenis Iswara hingga ke Toyota Alphard. Cuma bagitau saja keinginan anda kami boleh aturkan kesemuanya demi percutian anda…jadi mengapa perlu tunggu lagi booking sekarang juga…

Hubungi kami segera u ntuk membuat tempahan…..

Please follow and like us:

Pakej Murah Island Hopping di Langkawi

Pakej Murah Island Hopping di Langkawi

Para pelancong yang datang ke Langkawi boleh menyertai aktiviti Island Hopping dengan harga serendah RM40 seorang.

Island Hopping di Langkawi ini membolehkan anda melawat 3 pulau yang berada di Langkawi – Pulau Dayang Bunting, Pulau Singa Besar, Pulau Beras Basah.

Destinasi pertama yang dibawa pemandu bot merupakan Pulau Dayang Bunting. Dan seperti yang diketahui, Pulau Dayang Bunting dinamakan sempena bentuknya yang seakan-akan seperti seorang perempuan yang mengandung.

Di Pulau Dayang Bunting, anda berpeluang untuk mandi di Tasik Dayang Bunting. Sejarahnya adalah seorang pemuda yang bernama Mat Teja jatuh hati dengan seorang wanita yang bernama Dayang. Dikatakan mereka bercinta sehingga dikurniakan seorang cahaya mata. Namun begitu, nasib tidak menyebelahi mereka dan anak itu mati selepas tujuh hari dilahirkan. Dayang mengabadikan mayat anaknya di dalam sebuah tasik. Bagi mengabadikan kisah sedih ini, tasik ini dinamakan sempena kejadian itu.

 Diingatkan bahawa ketinggian air tasik adalah lebih kurang 30 kaki atau lebih. Oleh itu, kalau anda tak pandai berenang, silalah pakai jaket keselamatan yang disediakan sebab di sini tiada lifeguard. Tapi kebanyakan yang datang ke sini hanya merendamkan kaki ke dalam air tasik banyak ikan keli terdapat didalam tasik tersebut. Anda boleh memilih untuk menyewa solar boat dengan harga RM30 per 30 minit. 

Diingatkan juga bahawa terdapat banyak monyet-monyet liar yang akan merebut makanan anda di sini. Tapi, jangan takut pada mereka sebab mereka ni tak kacau manusia. Buat pengetahuan anda, masa yang diberikan pemandu bot untuk anda meneroka Pulau Dayang Bunting adalah sejam.

Destinasi kedua adalah untuk melihat bagaimana sekumpulan burung helang mencari makan di kawasan Pulau Singa Besar – eagle feeding. Untuk aktiviti ini, anda semua hanya perhatikan burung-burung tersebut dari dalam bot sahaja.

Destinasi terakhir pula adalah pulau yang dimiliki Tan Sri Syed Al-Bukhari – Pulau Beras Basah. Tiada lain yang istimewa di pulau ini selain air lautnya yang jernih sehingga menampakkan isi lautnya dan membolehkan pelancong mencuba aktiviti snorkelling. Aktiviti lain yang boleh dilakukan adalah swimming dan mencuba beberapa sukan air.

TIPS UNTUK AKTIVITI ISLAND HOPPING 

  • Sila pakai pakaian yang sesuai. Jadi, seeloknya, pakai lah pakaian biasa-biasa sahaja sebab pakaian korang confirm akan basah. Dan dinasihatkan jangan nak pakai kasut. Pakai selipar sudah memadai.
  • Tak perlu bawa barang banyak. Jika anda berniat untuk mandi, cuma bawa pakaian salinan yang cukup-cukup sahaja. Ini bagi memudahkan perjalanan turun naik bot anda. Dan pastikan makanan yang dibawa disembunyikan di dalam beg bagi mengelak kan makanan dicuri monyet.
  • Yang takut mabuk laut tu, bawa lah gula-gula atau asam. Jadi, boleh lah juga mengunyah waktu sedang berada atas boat. Tapi rasanya, mabuk-mabuk tu tak berlaku memandangkan pemandu boat akan bawa laju giler.
  • Awasi anak anda. Terutama nya di Tasik Dayang Bunting sebab ianya bukan macam laut – cetek terlebih dahulu dan kalau makin jauh, makin dalam.

Pakej adalah seperti berikut:

  •  Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah & Pulau singa Besar
  •  Eagel Feeding
  •  Fish Feeding
  •  Duration 4 hours
  •  Capasity 10 person/boat

Price : RM40.00/person (sharing boat)

# other activities like snorkeling set,banana boat,para sailing ..it by your own cost not include in the package.

RM320.00/boat (private boat)  10 person/boat

Call kami untuk membuat tempahan :

017-4256796  (LIZA)

email: langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

LIMA Langkawi Maritime dan Aerospace Show March 2013

 LIMA Langkawi Maritime dan Aerospace Show March 2013

 

LIMA Langkawi Maritime & Aerospace Show March 2013 datang lagi dan menggamit ribuan pengunjung ke Langkawi. Pastinya anda menantikan saat ini kerana setelah sekian kali tidak dapat melihat acara ini. Untuk pengetahuan anda hotel-hotel dan kebanyakan homestay telah pun ditempah bagi memastika tidak terlepas untuk menyaksikan acara ini. Dijangkakan acara yang akan di tontonkan lebih baik dari yang sebelum ini.

Jadi jika anda bercadang kesini pastikan anda membuat tempahan awal untuk mengelakkan dari hotel-hotel dan homestay penuh,pastinya harga rumah yang ditawarkan agak tinggi kerana permintaan yang tinggi. Jadi bagi Eylizar Homestay kami telah pun membuat persiapan bagi mengatasi kebanjiran pelancong yang berada di Langkawi bagi acara ini.

LIMA Langkawi Maritime dan Aerospace Show March 2013

Kami akan menyiapkan Teratak-teratak kami serta rumah-rumah tambahan untuk memastikan pengunjung dapat menginap bersama kami…jadi seharunya anda berbincang dan membuat tempahan segera….

Deangan ini kami Eylizar Homestay Telah membuka Tempahan untuk LIMA LANGKAWI 2013.

LIMA Langkawi Maritime dan Aerospace Show March 2013

CAll: 019-5640251   YUSRI

017-4256796    LIZA

email:langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Pulau Langkawi Destinasi Pelancongan Dunia

Pulau Langkawi Destinasi Pelancongan Dunia

Pulau Langkawi destinasi pelancongan dunia . Langkawi juga di kunjungi oleh pelancong asing dari serata dunia dan dari pelancong tempatan juga.
Langkawi mempunyai pulau-pulau yang cantik disekitarnya. ia mempunyai 99 buah pulau bila mana air pasang dan 102 pulau apabila air surut. Di langkawi juga
banyak tempat penginapan yang murah,selesa,jimat dan berbaloi.Penginapan yang disediakan pula adalah seperti hotel-hotel lima bintang,empat bintang,tiga bintang ,dua bintang dan
apartment,motel budget,motel berhadapan pantai yang boleh dikatakan berada di kawasan pantai cenang dan Tanjung Rhu.Disini juga kami menyediakan pakej homestay yang
murah dan selesa sesuai untuk keluarga besar beserta kereta sewa. Homestay yang kami tawarkan adalah terletak di kawasan Taman Nilam Langkawi jarak perjalanan
ke pekan hanya memakan masa 10-15 minit.Homestay kami menawarkan 3 bilik 2 bilik air beserta aircond untuk master bedroom. Lokasi kami yang berdekatan Pekan Kuah
menjadi satu pilihan penginap.

Selain itu kami menawarkan pakej Island Hopping, Mangrove Trip di Kilim dan Mangrove Trip di Tanjung Rhu,serta beberapa tip untuk ketempat-tempat yang menarik di Langkawi.Di antara tempat-tempat menarik di Langkawi adalah seperti
Beras Terbakar di Padang Matsirat,Makam Mahsuri,Air Terjun Telaga Tujuh,Air Terjun Durian Perangin di Kampung Air Hangat,Galeri Perdana,Taman Buaya, Air terjun
Temurun,Taman Burung Langkawi,Kabel Car atau kereta kabel,Dataran Helang,Gunung Raya,Gunung Mat chincang,Telaga Harbour (habour park). Langkawi juga mempunyai
pantai-pantainya yang cantik serta bersih sesuai untuk anda mandi-manda bersama keluarga semasa berada disini antaranya Pantai Pasir Tengkorak,Pantai Tanjung Rhu,
Pantai Cenang,Pantai Tengah,Pantai Teluk Datai,Pantai Pasir Hitam,Pantai Teluk Yu,serta pantai-pantai yang terdapat di Kuala Teriang dan di kawasan landasan
airport Langkawi.

Langkawi
Langkawi

Pulau-pulau yang sering dikunjungi oleh pelancong adalah seperti Pulau Tuba,Pulau Beras Basah,Pulau Dayang Bunting,Pulau Singa,Pulau Rebak,Pulau langgun.Di Langkawi
juga banyak menyediakan pakej memancing dengan bot disekitar pulau-pulaunya,aktiviti mencandat sotong juga ada dilakukan pada sebelah malamnya tak hairanlah
pertandingan mencandat sotong juga ada dianjurkan.Langkawi hanya boleh dilawati dengan melalui udara dan air,Langkawi Airport ataupun menggunakan Ferry.Jika melalui
ferry anada boleh datang dari Jeti Kuala Perlis dan Jetty Kuala Kedah,jarak perjalanan dari Kula Perlis hanya memakan masa 45 minit sahaja manakala dari Kuala
Kedah memakan masa 2 Jam.

Eylizar Homestay adalah satu syarikat yang berdaftar yang bermotifkan menyediakan perkhidmatan yang mampu,murah,selesa,family pakej,sesuai untuk keluarga besar,
beserta kereta sewa yang bermacam jenis seperti,Toyota Alphard,Innova,Avanza,Van Urvan,Van Preggio,Proton Saga,Proton Wira,Viva,Picanto,Viva,Nissan Serena,
Mitsubishi Grandis,Honda City,Kia dan bermacam lagi semuanya terletak di tangan anda untuk membuat pilihan.

Sekiranya anda ingin ke Langkawi dengan membawa kereta anda, bolehlah membuat tempahan di Kuala Kedah untuk proses membawa kereta dan anda boleh ambil di Tanjung
Lembung Langkawi.Tetapi kena awal satu hari dari tuannya, maksudnya kereta naik bot asing dan tuan naik bot lain. Tetapi yang saya dengar Langkawi juga akan menyediakan
sebuah bot yang akan membawa penumpang dan kereta sekali macam Ferry Penang ,daripada Jetty Kuala Perlis..tetapi dalam proses menyiapkan jetty.

Banyak acara atau event besar yang di lakukan di Langkawi antaranya Le Tour De Langkawi,World Mountain Bike challange ,LIMA Maritime and Aerospace Show,
Iron Man Challange,Royal Regatta perahu Layar dan banyak lagi.Dilangkawi juga ada pasar malam yang menawarkan banyak pilihan makanan,barang-barang, Pasar Malam
Padang Matsirat iaitu pada hari Ahad,Pasar Malam Kuah hari Sabtu dan Ahad, Pasar Malam Padang Lalang Tanjung Rhu pada hari Jumaat. Pasar malam dibuka pada pukul
5.30 petang hingga ke pukul 11.00 malam. Jadi jikalau anda disini bolehlah membeli berbagai aneka makanan dan barang-barang souveniour.Satu lagi di pekan Kuah
hanya terdapat pada waktu malam ialah Up Town iaitu tempat untuk mendapatkan barang-barang souveniour yang murah.Manakala tempat untuk shopping dilangkawi seperti HJ.Ismail
Group kedainya berwarna hijau dan banyak buah di Pekan Kuah, Idaman Suri Langkawi pula terletak berdekatan Taman Intan,Taman Berlian dan Taman Dayang cuma berada
berdekatan Traffic light Jalan Air Hangat. Bangunannya berwarna Kuning 3 tingkat cuma tingkat bawah dibuka antara barangan yang di jual seperti pingggan mangkuk,
coklat,kain batik,tuala.

Eylizar Homestay juga ada menyediakan beberapa rest house serta Budget Motel untuk anda yang datang dalam keluarga yang kecil dan lebih ekonomi. Anda bolehlah
membuat tempahan online dengan membuat carian di google,yahoo,Bing, dengan menaip Homestay Langkawi,Langkawi Homestay,Langkawi Homestays ataupun click pada
google Ad kami apabila anda menaip Langkawi saja (Eylizar Homestay Langkawi-Pakej Murah Penginapan).

Kepada syarikat Travel Agent dan customer yang telah berurusan dengan kami terima kasih diucapkan kepada anda dan kepada mana-mana Travel Agent dan pelanggan Di seluruh Malaysia yang ingin membuat
tempahan untuk customer anda bolehlah menghubungi kami untuk tempahan.
Disamping itu juga kami boleh didapati di Facebook (Eylizar Homestay Langkawi), Twitter (Homestay Langkawi) dan email kami iaitu:
langkawihomestay490@gmail.com just tinggalkan mesej anda. kami akan menghubungi anda dalam masa 24 jam.

Call atau SMS kami segera sebelum terlambat:

017-4256796 LIZA
019-5640251 YUSRI

Please follow and like us:

Persiapan Homestay Baru Eylizar Sempena Chiness New Year

Persiapan Homestay Baru Eylizar Sempena Chiness New Year

Persiapan untuk pembukaan sebuah lagi homestay baru Eylizar sedang dibuat.

Memandangkan pihak kami telah menerima banyak panggilan dan atas keperihatinan kami berusaha untuk menyiapkan sebuah lagi homestay kami di Taman Nilam ini. Homestay baru kami berdekatan dengan Teratak Eylizar hanya selang beberapa rumah sahaja.

Pulau payar marine park Langkawi Kedah malaysia

Ini juga bagus untuk family yang ramai untuk membuat tempahan 2 buah homestay yang berdekatan. Hari ni sibuk dengan memborong segala kelengkapan untuk diisi di rumah kami. Meter eletrik pun dlm proses pemasangan dan juga kipas…itu la yang lambatnya duit dah bayar tetapi setengah-setengah pihak terlalu lambat untuk membuat sesuatu. Bagi orang yang mempunyai bisnes ini amat membebankan mereka dan merugikan.

Diharap dan insyaallah hendaknya dapat dibuka untuk tempahan Tahun Baru Cina Tahun ini.

Langkawi map, kedah malaysia

Jadi bersabarlah kepada semua customer yang ingin memilih Eylizar Homestay Langkawi pilihan percutian anda di Langkawi.

Please follow and like us:

Tempah Homestay di Langkawi 2013

Tasik dayang bunting langkawi Malaysia

Tempah Homestay di Langkawi 2013

Seperti yang anda lihat gambar ini adalah Tasik Dayang Bunting di Langkawi…dan untuk sampai kesini anda hendaklah mengambil pakej Island Hopping yang boleh di aturkan oleh pihak kami.

Tempah Homestay di Langkawi 2013

Tempahan untuk Cuti Tahun Baru Cina 2013 telah pun bermula dan pihak kami juga telah menerima tempahan seawal December lalu. Dan kepada yang masih belum ada homestay untuk ditempah silalah call atau pun email kami untuk membuat tempahan. Insyaallah kami akan sedaya upaya untuk memberikan rumah untuk anda bercuti disini. Pihak kami juga telah menyediakan lagi 4 buah rumah untuk diberi kepada anda semua. Janganlah anda risau rumah-rumah yang kami tawarkan memenuhi kriteria yang kami inginkan kepada anda.

Jadi berbaloilah anda menempah bersama Eylizar Langkawi Homestay kerana kami mementingkan customer kami. Jadi anda diberi pilihan serta berbincang dengan pihak kami tentang segala aturcara anda disini dan sekiranya anda memerlukan Tip-tip disini bolehlah anda emailkan kepada saya ataupun reply. Maaflah saya tak bercerita banyak disini kerana hanya Tetamu kami sahaja yang layak untuk semua kami…Sorry..

Jadi disini saya menyatakan masih ada kekosongan untuk anda menempah pada Tahun Baru Cina February 2013 ini.

  • Teratak 7-Taman Intan Lokasi berdekatan Idaman Suri /shopping komplek – pekan kuah
  • Teratak 2- Taman Delima Lokasi berdekatan pekan .
  • Teratak  6-Kampung Sungai Itau-berdekatan Telaga Air Hangat.
  • 4 unit lagi di kawasan Kampung Kuah.

Call saya segera untuk Tempahan -Tempahan dibuka 24/7 setiap hari.

017-4256796  LIZA

019-5640251  YUSRI

Email : langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Persediaan Awal Percutian di Langkawi Pada Tahun Baru Cina 2013

Persediaan Awal Percutian di Langkawi Pada Tahun Baru Cina 2013

langkawi homestay-eylizar

Untuk pengetahuan anda semua kebanyakan Teratak Eylizar Homestay telah di Booking sempena cuti Tahun Baru Cina pada Febuary ini. Masih ada lagi 2-3 Teratak lagi yang masih free untuk di booking.

Disini saya ingin bercerita sedikit tentang sambutan Tahun baru Cina tahun lepas di Langkawi. Kebanjiran pelancong pada musim lepas adalah tak diduga ..sungguh ramai hinggakan Langkawi tiada bilik kosong untuk disewa kepada pelancong dan kebanyakan kereta sewa juga tiada. Saya merasa sungguh kasihan kepada keluarga yang terpaksa tidur di Masjid dan Dataran Helang.

Dataran Helang Langkawi Malaysia

Ramai rakan-rakan saya yang perihatin menyewa bilik semata-mata kasihan dengan keadaan ini dan saya amat berharap sangat agar perkara ini tidak berlaku lagi tahun ini. Saya sudah menetap disini selama lebih kurang 20 tahun dan inilah pengalaman yang amat sedih bila saya lihat kerana kebanyakannya daripadanya adalah orang Melayu kita. Jadi disini saya inginlah berpesan supaya anda merancang lebih awal percutian anda samada dengan membuat booking melalui Travel agent atau pun membuat tempahan sendiri dengan hotel-hotel ,homestay-homestay atau pun budget-budget hotel yang terdapat disini…

Tentang harga macam biasalah bila menjelang cuti sekolah memanglah tinggi sedikit kerana permintaaan yang banyak..kena pandai-pandai tawar menawarlah…dan bagi saya tentulah ingin menyiapkan homestay saya sebaik mungkin untuk tetamu-tetamu saya…bila customer saya puas hati barulah ok…

Kita semua manusia mempunyai perasaan dan dengan pengalaman saya bekerja di Hotel 5 bintang disini sedikit sebanyak membantu pengurusan Homestay yang saya lakukan. Sekarang ini pun saya masih bekeja di Hotel 5 bintang yang terkenal di Langkawi dan saya tak boleh nyatakan nama Hotel saya disini, takut company marah pulak he…he..tapi di Hotel saya tu pantainya cantik- no: 9th best beach in the world (private beach) orang luar tak boleh senang-senang masuk….eh banyak pulak cerita pasal saya….

Itu sajalah saya nak berpesan :

Rancanglah percutian Anda semoga semuanya gembira ,Insyaallah hendaknya

Eylizar homestay juga sedang mengadakan promosi pada warga Malaysia semua pada bulan January ini sempena pelancaran Teratak Eylizar yang baru serta Teratak-teratak di bawah kelolaan Eylizar Homestay. Jadi sesiapa yang tak mahu bercuti dalam keadaan yang sibuk…inilah masanya!  Sifat kami yang mesra pelanggan ingin melihat anda semua ceria dan berpuas hati dengan pakej yang ditawarkan oleh kami.

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan:

019-5640251   YUSRI

Please follow and like us:

Tawaran Hebat Di Langkawi

Tawaran Hebat Di Langkawi

Tawaran Hebat Cuti Sekolah!!! Discount untuk penginapan 3 hari keatas di Homestay Eylizar untuk (Teratak 1)

Sila Buat tempahan segera….call/email/sms

017-4256796  LIZA

email :langkawihomestay490@gmail.com

Rumah berdekatan pekan Kuah..Senang untuk membeli belah.
good community area….

Nantikan Homestay baru yang akan beroperasi mulai isnin ini 26/11/2012….jenis rumah yang sama
(Teratak 2)..we will upload a photo a.s.a.p.

Please follow and like us: