Tag Archives: homestay langkawi

LANGKAWI HOMESTAY PANTAI CENANG

LANGKAWI HOMESTAY PANTAI CENANG

Langkawi Homestay Pantai Cenang adalah salah satu homestay murah yang mendapat sambutan dan tempahan banyak daripada pengunjung yang bercuti di Pulau Langkawi.

Pakej yang kami sediakan adalah termasuk kereta sewa pandu sendiri. Jikalau jumlah anda banyak bolehlah request daripada pihak kami van 12 seater ataupun 15 seaters.  Boleh dikatakan semua jenis kereta sewa pihak kami ada sediakan. Boleh ambik di airport Langkawi ataupun di jeti terminal.

Homestay langkawi pantai cenang ini mempunyai 4 bilik sesuai untuk keluarga yang besar. Ruang tamu dan kawasan dapur yang selesa.

Untuk pertanyaan dan tempahan boleh Call/Wssap terus kami:

019-5640251 / 017-4256796 (Pn.Liza)

www.wasap.my/60195640251

Please follow and like us:

Mengapa Homestay Langkawi Menjadi Pilihan Pelancong

Mengapa Homestay Langkawi Menjadi Pilihan Pelancong?

Disini saya ingin menghuraikan sedikit sebanyak tentang homestay Langkawi yang menjadi pilihan pelancong tempatan dan luar negara membuat tempahan semasa berada disini. Jadi persoalannya sekarang berbaloikah anda memilih homestay Langkawi.

Homestay adalah satu nama yang menjadi pilihan warga tempatan dan luar negara sekarang kerana mutu perkhidmatannya yang sedang meningkat naik. Ini termasuk service dan juga kelengkapan lengkap seperti dirumah anda yang tidak terdapat di hotel-hotel ternama. Saya ingin bertanya kepada anda semua …Adakah anda mahu bercuti sambil berjimat? Jadi dengan homestay Langkawi pastinya pilihan yang terbaik buat anda semua menginap. Bagi pihak kami daripada Eylizar Homestay kami memberikan anda banyak pilihan untuk merancang percutian anda agar lebih bermakna.

Dengan membuat tempahan yang mudah dan lebih kepada customer satisfaction adalah salah satu moto kami. Dengan membuat tempahan di Homestay Langkawi anda juga disediakan dengan pakej seperti Kereta sewa dan juga Pakej Island Hopping serta jika anda ingin merasai keindahan alam dengan menyertai Pakej Mangrove Tour. Di samping itu juga pihak kami mendapat respond daripada rombongan yang rata-ratanya melebihi 20,40,60,80 dan juga mencapai 100 orang satu-satu masa. Mengapa kami boleh mengatakan bahawa banyak group membuat? Ini kerana kami mempunyai banyak buah homestay yang disediakan berdekatan satu sama lain dan pastinya memudahkan penginap berhubung dengan satu sama lain. Satu lagi pihak kami boleh lakukan untuk anda jika ada group yang lebih daripada 20 orang pihak kami boleh booking tiket ferry untuk anda juga….jadi tak payahlah beratur dan membuang masa anda semua di Ferry Terminal.

Jadi jika anda serta keluarga anda merancang untuk ke Langkawi pilihlah homestay langkawi Eylizar sebagai pilihan penginapan anda disini. Jika anda ada sebarang pertanyaan silalah hubungi kami untuk penjelasan. Pihak kami dengan senang hati akan membantu anda demi percutian anda disini.

Untuk sebarang pertanyaan dan membuat tempahan sila klik sini <<<Tempah>>>

Please follow and like us:

Mengapa Homestay Menjadi Pilihan Warga Malaysia Sekarang

Mengapa Homestay Menjadi Pilihan Warga Malaysia Sekarang

Homestay ialah satu permintaan yang tinggi sekarang ini kerana ada beberapa faktor yang membuatkan sesebuah keluarga dan rombongan yang ramai memilih homestay. Banyak tempat-tempat percutian sekarang ini mula menyediakan homestay dan ianya tumbuh macam cendawan sampai kita sendiri pun tak tahu nak pilih.

Kalau di sebut Homestay pasti ada yang menganggap kita akan menetap bersama keluarga angkat..ye tak? kerana banyak customer kami yang bertanyakan tentang bab ini. Dan pada tanggapan anda semua mesti leceh ..isssshh susahlah macam ni kalau tinggal dengan tuan rumah…tak free la..Pendapat anda semua sama seperti pendapat saya juga, kalau stay dengan tuan rumah…terus terang saya cakap saya pasti tak mahu apatah lagi anak-anak saya..

Mengapa Homestay Menjadi Pilihan Warga Malaysia Sekarang

Trend sekarang sudah bertukar corak dimana pihak penyedia homestay mengambil inisiatif ini dengan mengubah cara permintaan customer dengan menyediakan perkhidmatan homestay yang konsep stay your own dalam satu rumah dengan segala keperluan di sediakan. Bagi pihak Eylizar Homestay sendiri terus terang kami katakan bahawa survey yang telah kami buat sebelum membuka perniagaan ini adalah dengan menyediakan sebuah rumah yang lengkap seperti rumah customer itu sendiri. Segala keperluan seperti aircon, peti ais, mesin basuh dan dapur adalah asas kepada keperluan utama yang patut ada dimana semua orang inginkan keselesaan dan berbaloi dengan bayaran yang dikenakan.

Adakah berbaloi bayar homestay dengan harga yang murah?

Mengapa pula tidak…anda diberikan pilihan untuk melihat sendiri gambar-gambar yang disediakan oleh pengusaha homestay di seluruh Malaysia. JIka dilihatkan pada kapasiti anda pastinya berbaloi..contohnya jika anda dan family anda 10 orang..kalau stay di homestay pada musim cuti sekolah habis tinggi pun RM250-RM350 untuk semalam. Pastinya ini adalah sesuatu yang amat jimat sekali..kenapa saya berkata begitu? Cuba bayangkan jika anda stay di Hotel..tak payah ambil 5 bintang lah kononya..tapi just cuba kita ambil satu bintang atau dua bintanglah harganya tak kurang daripada RM200 pada musim cuti. JIka anda semua 10 orang satu bilik takkan anda nak share sampai 5 orang..tak mungkin kan? Jadi berapa buah bilik yang anda akan ambil rasanya? habis kurang anda akan ambil 3 atau 4 bilik ye tak? dan cuba anda darabkan RM 200 satu bilik dengan jumlah bilik sebanyak 4 buah…sama dengan RM800 ringgit untuk satu malam sahaja. HANYA SATU MALAM SAHAJA. Tetapi dengan homestay anda cuma bayar RM300 lah katakan semalam dan kalau 2 malam baru RM600 kan?..anda semua telah jimatkan RM500 untuk semalam. Dan rata-rata yang melancong ke Langkawi ni selalu stay dalam 3 h 2 m ..jadi anda jimat RM1000 untuk 2malam. Dengan RM1000 tu anda boleh guna untuk sewa kereta dan bawa family makan dan shopping.

Satu lagi sila pastikan anda membuat tempahan homestay anda dengan syarikat yang berdaftar seperti SSM dan Persatuan Homestay itu sendiri. Elakkan dari menggunakan orang tengah ataupun membuat tempahan daripada syarikat yang tidak berdaftar…bukannya apa takut ditipu pula…..pernahkah anda dengar suatu masa dulu berkenaan ulat tiket untuk bas express ..ramai yang beli tapi basnya tiada..betul tak? Jadi pikirlah keluarga anda serta mata anak-anak anda bila semua dah ready nak bercuti ..tau-tau tempahan untuk homestay yang anda booking itu tiada. Tentunya angin seluruh badan kan? Pastikan percutian anda diingati sepanjang hayat. Setelah penat bekerja mengumpul duit pastinya kita inginkan percutian yang paling bermakna.

Bagaimana pula tentang kereta sewa di Langkawi…mahal ke? kereta ok tak?

Kereta sewa di langkawi ni kalau nak kata mahal pun tak la sangat saya rasa…pasal apa saya cakap begitu? setahu saya harganya berdasarkan jenis kenderaan dan juga kualitinya. Tapi rata-rata kereta di Langkawi ni masih dalam keaadaan baru. Seperti Eylizar Homestay ..pihak kami menggunakan syarikat berdaftar untuk di berikan kenderaan sewa kepada semua customer kami kerana kami pentingkan keselamatan dan juga keselesaan customer kami. Anda boleh dapatkan harga yang murah tetapi belum tentu kualitinya bagus dan berlesen. Pilihan di tangan anda semua untuk membuat pilihan dan pihak kami memberikan pilihan kepada semua customer kami kerana customer is alway right. Kereta yang kami sediakan seperti van kia preggio,Nissan Urvan, Alphard, innova, dan bayak lagi termasuk viva,myvi,wira,civic,honda city, dan sebagainya…hanya sebutkan jenis insyaallah pihak kami akan sediakan.

Bagaimana nak buat tempahan bersama Eylizar Homestay Langkawi ni?

Senang saja email kan apa-apa saja pertanyaan kepada kami :

langkawihomestay490@gmail.com

atau terus call/sms kami kepada nombor ini :

017-4256796  LIZA

Berikan pendapat anda ataupun sharekan apa-apa saja pengalaman anda untuk disharekan kepada semua rakan-rakan kami dan juga customer kami yang ramai mengikuti website ini.

Terima Kasih semua….nantikan sambungan cerita ini…

Please follow and like us:

Tips Trip To Langkawi Island

Fly with air asia to Langkawi Island Malaysia

Ferry terminal in langkawi Malaysia

This is Tips Trip To Langkawi Island.

You have to plan your trip to Langkawi Island either by Air or by the Sea and you should book your accommodation earlier.The accommodation that you can find n Langkawi Island is like 5 star hotel to no star hotels.The accommodation such as Resort,city hotels, motels,rest house,chalet,homestay,homestay apartment and small rooms.There is only 2 way to come here. If you come by Air you should booking in advance and you will arrive at Langkawi International Airport. Langkawi International Airport is located at Padang Matsirat. The another way to arrive here is from the Ferry Jetty. Ferry Jetty is located at Pekan Kuah which is the main area for the Langkawi Island, all the administration such as CIMB,Maybank,public bank,Affin Bank and etc.

Tips Trip To Langkawi Island.

The best part you are here is go around the whole Island. Please get the Rental Car from many company here but make sure that you are rental car from the registered company. The way I say that is if the bad thing happen it very difficult in Claiming the Insurance. So be clear on that! Many rental car company at Langkawi either you can get from Airport or at the Jetty. So please decide which car do you preffer to rent. Many car as low than RM50 per24hrs and hingest to RM500 for 24hrs. All car in Langkawi especially from my company is nearly 3 years old.  So please do call me for any kind of car that you like to rent.

3-Tips Trip To Langkawi Island.

After you get the rental car the best thing to do is go the best location in the island by your self. Here we have more than 25 best location to explore. Langkawi have sorrounded by the sea and of course the best area is beach. They is some best beach to go while you are here:

  • Pantai Cenang Beach
  • Pantai Pasir Tengkorak Beach
  • Pantai Teluk Datai
  • Pantai Pasir Hitam
  • Pantai Tanjung Rhu
  • Pantai Tengah Cenang Area
  • Pantai Teluk Yu

Langkawi Island have a small island near by and to go to some island nearby you should join for this trip:

Thing that you should do in Langkawi

  • Island Hopping Tour– Discover 3 islands ( Pragnent Maiden Island,Wet rice Island and Big Lion Island). This trip will take 4hrs by a speedboat and it included fish feeding session and eagle feeding)
  • RM35 perperson /sharing boat package-10person by one boat.
  • RM 300 perboat-private boat max: 10paxs.
  • If you are in big group we offer you a big boat which is can fit to max : 20 paxs the price is RM500 only.
  • Mangrove Tour at Kilim mangrove river- discover and see the geopark area, bat cave, crocodile cave, eagle feeding,fish farm. This trip will journey inside the mangrove river. RM 260 perboat take you 2hr trip.(no sharing boat for this package)
  • Mangrove River Cruise at the same place only the place do discover is different because this trip will cover you about 6hrs and it will include the packet lunch. Price is RM 100 perperson and there is no private boat for this trip.

4-Tips Trip To Langkawi Island.

So if you have any inquiry regarding the package -island hopping/mangrove tour/ rental car and accommodations Please call/sms us:

017-4256796  LIZA

email : langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Tempah Eylizar Homestay Di Langkawi

Tempah Eylizar Homestay Di Langkawi

Tempah Eylizar Homestay Di Langkawi Sempena Cuti Sekolah

Teratak 8 ini adalah salah satu Teratak yang baru saja beroperasi di bawah kelolaan Eylizar Homestay iaitu di Kampung Kuah Langkawi.

Rasailah suasana kampung dan lokasinya yang terletak hanya 500 meter dari Pekan Kuah dan juga berdekatan denganIdaman Suri Langkawi (Tempat Shopping di Langkawi) . Lokasi homestay ini berada di  Kampung Kuah dan amat dekat dengan Pekan Kuah dan memudahkan anda untuk berulang-alik serta mencari tempat-tempat makan best dan shopping .Berikut kami lampirkan beberapa photo untuk tatapan anda semua. Teratak ini kepunyaan Puan. Saliza dan En. Basri dan sememangnya mereka ini adalah mesra dan mudah berurusan.

Sila call/sms untuk tempahan :

017-4256796  LIZA

email : langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Bird Paradise Langkawi best to go and Discover

Bird Paradise Langkawi best to go and Discover

Authoritatively started in 2002, it is a tropical arrangement with over 2,500 colorful feathered creatures from 150 species, Bird Paradise Langkawi best to go for example canaries, owls, falcons,toucans, hornbills and flamingos. The recreation center likewise characteristics a stroll in aviary with a 15m artificial waterfall.

Bird Paradise Langkawi best to go Something like ten minutes from Kuah, the unpredictable is otherwise called the Taman Burung Langkawi or Langkawi Wildlife Park. The 10,000sqm mind boggling has over 1,500 fledglings that fly uninhibitedly, with areas that decidedly take after the characteristic natural surroundings of every diverse types of birdlife. Experiance with lot of bird even you can feed the bird in your hand.

Please follow and like us:

Pakej Homestay Di Langkawi Bersama Eylizar

langkawi homestays

Pakej Homestay Di Langkawi Bersama Eylizar

Eylizar Homestay is the Best Homestay In Langkawi Malaysia also Famous Homestay Company in Langkawi Island Malaysia. We are providing best Accommodation such as Homestay, Cheaper Motel, Rest House, guest house and Apartment near to Pekan Kuah Langkawi. We have many activiti that you can do in Langkawi island that you you can join. The best part for this activities is Island Hopping because it take will take for 4 hrs  discover the 3 island around Langkawi with a speed boat.

We also providing Car Rental and arrange other package such as:

  • Langkawi Island Hopping (by Boat) 4hrs trip
  • Langkawi Mangrove Tour (by Boat – Geopark) 2hrs trip
  • ATV Sport
  • Lunch,dinner at Floating Restaurant. (fresh fish)
  • Group package with bus and accommodations.
  • Marine Park (Payar Island)
  • Fishing Trip
  • We have more than 10 unit homestay ideal for big group.
  • Can provide breackfast,lunch, dinner for group more than 30 paxs.

Booking with us to get cheaper and worth for you holiday package.

Pakej Homestay Di Langkawi Bersama Eylizar

If you need any information about Langkawi Island please email /call-sms us:

017-4256796  LIZA

langkawihomestay490@gmail.com

we will get back to you as soon as possible.

Please follow and like us:

Homestay Di Langkawi Malaysia

Homestay Di Langkawi Malaysia

Homestay, kenapa topik saya kali ni membawa anda kepada topik homestay?kalau anda nak tau sebabnya homestay sekarang ni menjadi pilihan kepada ramai pelancong-pelancong dalam negeri untuk mencari penginapan apabila nak bercuti ke sesuatu tempat.

Bagi kita orang di Malaysia , pengalaman mencari penginapan untuk bercuti di Pulau Langkawi memang agak memeranjatkan. Taklah begitu memeranjatkan tetapi agak tidak disangka-sangka. Kenapa?Sebabnya dalam tempoh 2 minggu sebelum cuti sekolah bulan Disember bermula di Malaysia, hampir semua homestay penuh. Semua iklan homestay yang kami cari di Google atau internet dan kami hubungi untuk buat tempahan dah penuh. Bila anda telefon jawapannya ialah minta maaf Encik, Puan, homestay kami dah ada orang booking dan bayar full pun ada tempahan begitulah jawapannya.

Jadi, nampaknya penginapan berbentuk homestay sekarang ni menjadi pilihan ramai sewaktu bercuti. Homestay ni menjadi ‘favourite’ ramai berbanding dengan Chalet,Hotel,Guest House,Rest House,Motel ataupun Resort kerana faktor-faktor yang fleksibel.

Homestay di Langkawi Malaysia atau dekat-dekat dengan Pekan Kuah dan Pantai Chenang memang sentiasa dicari oleh mereka yang ingin bercuti di Langkawi . Homestay kami di Taman Nilam ini jaraknya dengan bandar Pekan Kuah cuma 8km sahaja . Perjalanan memandu cuma memakan masa selama 10 minit dan ianya melalui Jalan Ayer Hangat. Jikalau dari Jetty Ferry Kuah anda hanya perlu pandu terus sehingga anda akan berjumpa pada lampu Traffic Light yang pertama di pekan Kuah jadi anda perlu belok ke Kanan dan terus melalui jalan tersebut anda akan nampak disebelah kiri Jalan Ibu Pejabat Polis Daerah ataupun IPD Langkawi seterusnya anda akan jumpa bangunan Idaman Suri di Traffic Light yang terakhir dan MRSM Langkawi jadi terus lagi sampai anda Kuil Hindu di Kampung Kisap dan seterusnya Gunung Raya Golf Club ,Masjid Kisap.

Jarak Taman Nilam Daripada masjid Kisap hanyalah kira-kira 500m seterusnya belok kekanan dan anda akan nampak satu perkampungan Taman yang semuanya adalah dari kalangan Bumiputera kita.

Jikalau anda ingin menempah salah satu daripada 10 buah homestay kami dan bersama kereta sewa di Langkawi silalah call/sms kami segera.

Kami juga ada menyediakan Pakej Island Hopping dan Mangrove Tour.

017-4256796  LIZA

email kami : langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Pakej Homestay Langkawi 2013

Pakej Homestay di Langkawi

Pakej Homestay Langkawi 2013

Eylizar menawarkan pakej homestay murah di langkawi untuk 25 buah unit homestay langkawi dan 10 unit apartment di Pekan kuah. kami menawarkan kepada anda kesemuanya dan ianya adalah salahsatu daripada Pakej murah Eylizar Homestay Langkawi dengan Hanya 10 minit perjalanan dari Pekan Kuah dan cuma 5 minit ke Taman Burung Langkawi (Bird Paradise) . Homestay yang kami tawarkan amatlah murah, selesa dan berbaloi amat sesuai untuk keluarga yang besar. Nikmati dan rebutlah pakej hebat serta murah daripada Eylizar homestay langkawi yang semestinya anda semua rebuti.

Pakej Homestay Langkawi 2013

DIANTARA KEMUDAHAN-KEMUDAHAN YANG DISEDIAKAN OLEH PIHAK KAMI ADALAH :

  • Mempunyai penghawa dingin (aircond) bilik utama dan bilik 2
  • Kipas siling di ruang tamu, ruang makan dan setiap bilik
  • Tuala dan sabun mandi.
  • Selimut, tilam `TOTO’ dan 2 bantal tambahan setiap bilik.
  • Ruang tamu dilengkapi Sofa, TV dan Astro.
  • Peti Ais
  • Dapur dan kelegkapan peralatan memasak.
  • Rice Cooker, Blender dan Toaster.
  • Iron dan Iron board.
  • Sejadah dan telekung.
  • Mesin Basuh dan Ampaian

RUMAH DI TAMAN NILAM ADALAH DARIPADA JENIS SEMI D TERRACE (SETINGKAT)

  • Mempunyai 3 bilik 2 bilik Air

ALAMAT KAMI DI TAMAN NILAM

No 490 Lorong Nilam 20,

Jalan Ayer Hangat,

Kisap

07000 Langkawi Kedah Darulaman.

KEMUDAHAN SOKONGAN

  • 30 meter – Kedai Runcit
  • 250 meter – Pondok Polis Bantuan
  • 300 meter – Warung/Restoran
  • 350 meter – Stesen Minyak Buraqoil

TEMPAT MENARIK YANG BERDEKATAN

  • 5 minit dari Taman Hidupan Liar Langkawi
  • 10 Minit ke Idaman Suri Shopping Complexs.
  • 8 minit dari Galeria Perdana, Sungai Kilim River Cruise dan Gua Kelawar
  • 8 minit Telaga Air Hangat dari Galeri Perdana.
  • 15 minit dari kedai bebas cukai – Ismail Group (Pekan Kuah)
  • 25 minit dari Kompleks Kraf Langkawi dan Teluk Yu (Tempat Berkelah)
  • 35 minit Makam Mahsuri dan Mardi Agro Technology Park
  • 40 minit Cable Car, Telaga Habour Park dan Oriental Village
  • 45 minit Underwater World Langkawi, Muzium Laman Padi dan Pantai Chenang
  • 45 minit dari Awana Porto Malai dan jeti Star Cruise

SILA CALL/SMS KAMI UNTUK SEBARANG PERTANYAAN DAN TEMPAHAN

017-4256796 LIZA

EMAIL : langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Homestay Muslim Di Langkawi

Homestay muslim di langkawi -langkawihomestays

Homestay Muslim Di Langkawi

Disini ingin nyatakan bahawa Eylizar Langkawi Homestay hanya menawarkan pakej homestay untuk muslim sahaja di Langkawi. Ini kerana banyak sekali email dan panggilan yang saya terima daripada luar negara. Jadi dengan itu tetamu yang telah  email kepada saya dari luar negara telah saya buatkan booking di hotel-hotel sekitar Langkawi. Ramai yang tertanya-tanya bahawa adakah saya memilih semua jenis agama menetap di Homestay saya dan juga di bawah saya.
…Jawapannya adalah tidak…Ianya hanya untuk Muslim sahaja…Jadi
jangan takutlah yer….Selamat dan Halal.

Segala pertanyaan sila hubungi…Eylizar Langkawi Homestay.

Please follow and like us: