Tag Archives: homestay pekan kuah

Tempat Penginapan Murah Di Langkawi

Tempat Penginapan Murah Di Langkawi

homestay murah di pantai cenang langkawi

Topik kali ini akan membincangkan tempat penginapan paling murah di langkawi yang boleh dikatakan berbaloi dengan budget anda sekeluarga ataupun yang berdua sahaja.

Jikalau anda inginkan hotel di sekitar Pekan Kuah pastinya ia memudahkan anda untuk shopping dan mencari kedai makan yang sesuai. Diantara hotel-hotel yang murah di Pekan Kuah adalah seperti:

  • Eagle Bay Hotel
  • Langkasuka Hotel
  • Baron Hotel
  • Hotel Bahagia

Jikalau anda inginkan penginapan yang termurah ala stay seperti dirumah anda pastinya Eylizar Homestay Langkawi , sebuah syarikat yang membekalkan penginapan paling murah berbanding hotel di langkawi. Eylizar Homestay mempunyai lebih 25 buah homestay serta 10 buah Apartment yang berdekatan pekan kuah dan di dalam Pekan Kuah, sebuah di langkawi airport dan 4 buah berdekatan pantai cenang. Kebanyakan penginapan yang ditawarkan oleh Eylizar Homestay adalah rumah 3 bilik dan 2 bilik air disamping itu juga Eylizar mempunyai homestay 4 bilik berdekatan pantai cenang. Jikalau anda nakkan penginapan 2 bilik pun pihak Eylizar ada sediakan. Beza Homestay dan juga penginapan lain adalah dari segi kelengkapan yang disediakan seperti mesin basuh dan dapur untuk memasak….mudahkan ….boleh jimat jugakkan?

Tempat Penginapan Murah Di Langkawi

Semuanya bergantung kepada kehendak anda juga berdasarkan budget anda. Di Pantai cenang juga banyak hotel-hotel, motel-motel, chalet-chalet  murah tumbuh dengan pesatnya. Cuma kawasan ini di penuhi dengan pengunjung asing kalau di tengok siang harinya nampak sunyi tapi bila malamnya banyak yang keluar dan mulalah kehidupan di pantai cenang. Di pantai cenang ni banyak pelancong asing jadi budayanya macam orang asing juga dan kebanyakan tatamu Eylizar mengatakan bahawa harga makanan disana jauh lebih mahal berbanding di sebelah Pekan Kuah. Jadi kalau nak save stay berdekatan Pekan Kuah dan drive kesana je..lagipun langkawi ni bukan la jauh sangat kesesebuah tempat…pulau ini juga di kelilingi laut dan banyak pantai…

Selain itu juga pihak Eylizar juga menyediakan perkhidmatan untuk Pakej Rombongan di Langkawi. Eylizar Homestay mempunyai 8 buah homestay yang berdekatan satu sama lain dan 3 ke 4 buah lagi agak jauh sikit daripada yang 6 buah ini. Selain itu pihak Eylizar homestay ada menyediakan kereta sewa, MPV, island hopping dan Bas persiaran untuk di sewa.

Tempat Penginapan Murah Di Langkawi

Jika anda perlukan penginapan paling murah di Langkawi dengan berbagai Teratak pilihan anda pastinya tempahlah Eylizar Homestay Pulau Langkawi, Berbaloi, Selesa serta di yakini di seluruh Malaysia.

sila call/sms :017-4256796 Pn.liza.

 

Please follow and like us:

Homestay Berdekatan Pekan Kuah 2013

Homestay Berdekatan Pekan Kuah 2013

Salah satunya terletak di Taman Intan yang berdekatan pusat membeli belah Idaman Suri. Idaman suri adalah salah satu tempat membeli belah yang menjadi tumpuan pengunjung untuk membeli belah, barang-barang yang terdapat di Idaman Suri adalah seperti set pinggan mangkuk dan semua jenis barangan dapur.

Boleh dikatakan para pengunjung terutama wanita akan membeli belah dengan banyak disini..jadi siapkan duit lebih..hee

Satu lagi homestay kami terletak di Taman Delima iaitu berdekatan Maktab Rendah Sain Mara ataupun MRSM Langkawi. Teratak kami disini adalah salah satu pilihan selain di Taman Intan..mungkin struktur lokasinya yang berdekatan pekan Kuah. Salah satu tempat untuk shopping lagi adalah Hj. Ismail Group yang menawarkan set pinggan mangkuk dan juga mempunyai kedai coklat terbesar di Langkawi ini.

Kedai HJ.Ismail group iaitu yang berwarna hijau di pekan kuah. senang je  nak cari tanya pemandu teksi maka diaorang akan bawa kesitu. Jadi kalau anda ingin menempah Teratak kami di pekan Kuah maka lihatlah di website kami.

1.Taman Intan – Teratak 7

2. Taman Delima – Teratak 2

Jikalau anda berminat sila call kami untuk membuat tempahan awal.

017-4256796  LIZA

email : langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Tempah Homestay Berdekatan Pekan Kuah

Tempah Homestay Berdekatan Pekan Kuah

Salam hormat kepada semua pengunjung yang ingin bercuti di langkawi. Bagi yang ingin bercuti di Langkawi dan ingin menginap disini bolehlah memilih samaada ingin menginap di hotel,motel dan homestay. kami Eylizar Langkawi Homestay ada menawarkan pakej homestay untuk anda tempah.

Eylizar Langkawi Homestay berdekatan pekan Kuah Langkawi dengan hanya jarak 10 minit perjalanan. Jadi ini adalah satu lokasi yang penting bagi semua penyewa yang berkunjung di homestay kami. Ianya memudahkan penyewa homestay kami untuk membeli belah dan makan di gerai-gerai disekitar pekan yang jauh lebih murah harganya.

Bercakap tentang cuti mestilah kita lihat daripada budget kita jadi dengan homestay yang ada disekitar Langkawi ini memanglah menjimatkan cuma anda harus tentukan lokasi yang anda inginkan. Struktur kawasan Taman yang luas serta jauh dari bunyi bising kenderaan serta selamat bagi penghuni adalah salah satu faktor yang Kuat untuk anda memilih homestay disini. Kami menawarkan pakej “stay together with the family” maksudnya anda didalam satu rumah untuk keseluruhan keluarga anda.

Kami masih lagi membuka tempahan untuk anda dimusim cuti sekolah ini, jadi jika anda ingin membuat tempahan silalah call saya segera:

Masih Ada Kekosongan!!!  Masih Ada Kekosongan!!!   Masih Ada Kekosongan!!!  Masih Ada Kekosongan!!!

019-5640251  YUSRI

017-4256796  LIZA

Selain daripada itu kami juga sudah menerima banyak tempahan untuk Tahun Baru dan Chiness New Year. Jadi keputusan di tangan anda dan buatlah keputusan yang terbaik demi percutian anda di Langkawi.

Cepat buat tempahan segera !!!

Selamat bercuti di Langkawi bersama Eylizar Langkawi Homestay

Please follow and like us: