Tag Archives: Island Hopping Langkawi

Langkawi Tour Package 2013

Langkawi Tour Package 2013

Kami menawarkan pakej homestay murah di langkawi untuk 9 buah unit homestay dan 2 buah unit apartment di Pekan kuah. kami menawarkan kepada anda kesemuanya dan ianya adalah salahsatu daripada Pakej murah Eylizar Homestay Langkawi dengan Hanya 10 minit perjalanan dari Pekan Kuah dan cuma 5 minit ke Taman Burung Langkawi (Bird Paradise) . Homestay yang kami tawarkan amatlah murah, selesa dan berbaloi amat sesuai untuk keluarga yang besar. Nikmati dan rebutlah pakej hebat serta murah daripada Eylizar homestay langkawi yang semestinya anda semua rebuti.

DIANTARA PAKEJ-PAKEJ LAIN YANG KAMI SEDIAKAN ADALAH SEPERTI :

PAKEJ ISLAND HOPPING KE 3 BUAH PULAU (PULAU DAYANG BUNTING, PULAU BERAS BASAH, PULAU SINGA BESAR)

Pakej Murah Island Hopping Langkawi

Pakej Murah Island Hopping Langkawi

AKTIVITI- EAGLE FEEDING, FISH FEEDING, SWIMMING. (BANANA BOAT AND SNORKELING SET -tidak termasuk didalam pakej-kena bayar pada operator disana)

PAKEJ ( 1 ) SHARING BOAT X 4 HRS TRIP RM 35 PER PAX -MAXIMUM 10 PAXS ADULTS

PAKEJ (2) PRIVATE BOAT X 4HRS TRIP

RM 300 PERBOAT – MAXIMUM 10 PAXS

PAKEJ (3 )RM 500 PERBOAT – MAXIMUM 20 PAXS

PAKEJ MANGROVE TOUR – LANGKAWI GEOPARK MANGROVE (GUA KELAWAR, GUAYA BUAYA, EAGLE FEEDING, FISH FARM )

Pakej Murah Mangrove Tour Langkawi

Pakej Murah Mangrove Tour Langkawi

PAKEJ ( 1 ) MANGROVE CRUISE 6HRS ONLY SHARING BASIS

RM 100 Perpaxs include packet lunch

PAKEJ (2) MANGROVE TOUR 2HRS

ONLY PRIVATE BOAT

RM 260 Per Boat (not include packet lunch)

PAKEJ KERETA SEWA LANGKAWI

Pakej Kereta Sewa Murah Langkawi

Pakej Kereta Sewa Murah Langkawi

PIHAK KAMI JUGA MENYEDIAKAN BERBAGAI JENIS KERETA SEWA UNTUK ANDA SEMUA DI PULAU LANGKAWI.

DIANTARANYA ADALAH:

Sedan: Myvi, saga SLX, Viva, Wira, Persona, Gen 2 dan banyak lagi.

MPV: Nissan Serena, Toyota Avanza, Toyota Innova, Toyota Alphard ….

VAN: Kia Preggio, Nissan Urvan, Toyota Hiace.

PIHAK KAMI JUGA BOLEH MENGATURKAN BAS UNTUK ROMBONGAN DI LANGKAWI.

Contact Us now: 017-4256796  LIZA

email : langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Island Hopping Langkawi Price

Island Hopping Langkawi Price

Here are the list for the island hopping Langkawi price for you reference.

PAKEJ ISLAND HOPPING KE 3 BUAH PULAU (PULAU DAYANG BUNTING, PULAU BERAS BASAH, PULAU SINGA BESAR)

Pakej Murah Island Hopping Langkawi

Pakej Murah Island Hopping Langkawi

AKTIVITI- EAGLE FEEDING, FISH FEEDING, SWIMMING. (BANANA BOAT AND SNORKELING SET -tidak termasuk didalam pakej-kena bayar pada operator disana)

PAKEJ ( 1 ) SHARING BOAT X 4 HRS TRIP RM 35 PER PAX -MAXIMUM 10 PAXS ADULTS

PAKEJ (2) PRIVATE BOAT X 4HRS TRIP

RM 300 PERBOAT – MAXIMUM 10 PAXS

PAKEJ (3 )RM 500 PERBOAT – MAXIMUM 20 PAXS

please contact us now for the reservation

017-4256796 Pn.Liza

Please follow and like us:

Island Hopping Langkawi Schedule

Island Hopping Langkawi Schedule

Pihak Eylizar Homestay menyediakan beberapa pakej termasuk Island Hopping. Dan semestinya Island Hopping Langkawi shedule adalah satu benda atau perkara yang anda
perlu tahu sebelum mengikuti pakej ini. Pakej ini terbahagi kepada 2 iaitu untuk pakej sharing boat dan pakej Private boat.

This trip is by a fast boat which will take four hours to cover 3 islands.

Bagi pakej Sharing boat harganya adalah :
RM40 untuk seorang di Kuah/Pantai cenang-RM35 seorang
manakala bagi private boat pula:
RM 320
max kapasiti untuk sebuah bot adalah sebanyak 8-10 orang dan minimumnya pula 2 orang.

Manakala bagi Island Hopping Langkawi Shedule pula adalah seperti:
Hanya 2 trip saja yang dilakukan untuk sehari memandangkan satu trip memakan masa selama 4 jam.
Shedule untuk trip pertama adalah disebelah pagi:
9.00 pagi

Manakala shedule untuk sebelah petang pula adalah:
2.00 petang

Trip 4 jam tersebut merangkumi pulau -pulau:
1-Pulau Dayang Bunting (Langkawi Pragnent Maiden)
2-Pulau Singa Besar (Big Lion Island)- disini dimana anda akan diperlihatkan satu aktiviti menarik iaitu memberi makan burung Helang.
3-Pulau Beras Basah (Wet Rice Island)- Anda bolehlah membuat aktiviti seperti,fish feeding,mandi di pantainya yang cantik,manakala snorkeling dan banana bot kenalah bayar sendiri.

 Island Hopping Langkawi Shedule

Anda akan dibawa ke pulau-pulau tersebut menggunakan bot laju..memang best pergi ke sana..disini saya nak bagi tip sikit bila ke sana…
Antara Tip-Tipnya adalah:
1- Pakai pakaian yang mudah untuk diri anda basah.
2- Bawa tuala sekali kerana nanti nak mandi di Pulau Beras Basah dan Pulau Dayang Bunting. Di Pulau Beras Basah ada satu perigi air tawar yang hairannya di tepi laut.
3- Bawa makanan dan minuman ringan yang anda perlukan untuk semasa trip ini.
4- Kalau boleh segala barangan tersebut hendaklah di bawa dengan beg. Ini kerana banyak monyet di pulau dayang bunting..last time masa saya pergi anak saya bawa
pop corn so monyet pun lompat kebadannya dan ambil keropok tu..nasib baik tak ada apa..
5- Duit tu bawa la sikit kerana kalau anda nak naik sampan kayuh atau sewa snorkeling set dan naik banana boat.

Pesan saya janganlah bawa barang banyak sangat ataupun yang berat-berat kerana apabila anda nak ke pulau dayang bunting kena mendaki sikit…orang muda tak pe la.

kalau anda nak tengok gambar-gambar saya dan family pergi ke semua lokasi tu klik sini >>> Island Hopping Langkawi Package Best 2013 <<<

Island Hopping Langkawi Shedule

Satu lagi kadang-kadang kami ada group untuk 40 orang jadi pihak kami menggunakan bot yang lebih besar hingga boleh memuatkan sehingga 20 orang untuk sebuah
bot:
harganya untuk sebuah bot besar 20 paxs ialah:
RM500 sahaja.

Jadi jikalau anda ingin membuat tempahan samaada sebelum anda datang ke Langkawi atau menginap di homestay langkawi atau hotel di langkawi bolehlah menghubungi
pihak kami.Deposit tempahan yang kami kenakan adalah sebanyak RM100 sahaja dan anda boleh depositkan ke akaun kami.

Satu lagi free pick up sekiranya anda menginap atau berada di sekitar Pekan Kuah….ingat hanya di sekitar Pekan Kuah sahaja ..jikalau anda berada di luar kawasan
pekan kuah anda hendaklah memandu sendiri ke Jetty Pelancongan Langkawi iaitu berdekatan Bangunan Pekan Rabu Langkawi.

Island Hopping Langkawi Shedule

Sila call/sms kami ke: 017-4256796  LIZA

ataupun email kami: langkawihomestay490@gmail.com

ataupun kalau boleh tinggal comment atau mengisi form di bawah.

Please follow and like us:

Langkawi Island Hopping Tour by Boat

Langkawi Island Hopping Tour by Boat

dayang bunting island langkawi

Trip on a speedboat through the southern water of Langkawi, where you get a chance to maneuver around the many island of Langkawi.

langkawi island hopping

Among the highlights are:

Langkawi Island Hopping Tour by Boat-Pregnant Maiden Island
Experience a cool dip in a fresh water lake situated in the Island. You even get the chance to soak your feet in waters full of fish and get a free massage from them!

Langkawi Island Hopping Tour by Boat-Beras Basah Island
The white sandy beach and get the chance to do some of water activities such as para-sailing, banana boat riding etc but it is subject weather condition (cost on own)

Langkawi Island Hopping Tour by Boat

Singa Besar Island
A stop over at bay of Singa Besar island for Eagle Feeding. Here you have a chance to get close to see the different species of eagle such as Brahminy Kite and White Bellied Sea Eagles.

Price : RM 40 per pax (sharing basis)  / RM 320 per boat (maximum 10 person Adult)- private without share.

Contact Us : 017-4256796  LIZA

email : langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Island Hopping Langkawi Tour Best Way To Do

Island Hopping Langkawi Tour 2013 Best way To Do

island hopping langkawi

Island Hopping Langkawi by Boat

This trip is by a fast boat which will take four hours to cover 3 islands.

One of the island that you will stopover is the Pulau Dayang Bunting (Island of the Pregnant Maiden) with the Pregnant Maiden Lake (a freshwater lake).

Island Hopping Langkawi Tour 2013 Best way To Do

This beautiful island has a unique and interesting legend about the fairy princess who lost her child and decided to lay her child to rest in peace in the lake. And for that, she blesses all the childless and infertile women to be conceivable after bathing in the lake.

Island Hopping Langkawi Tour Best Way To Do-Then, the Pulau Singa Besar, the untouched island, being undeveloped to preserve its precious nature, with no basic amenities. The last island of the tour is Pulau Beras Basah – one of the most well-known islands, a perfect getaway with its white sandy beach and the lush green forest that surrounds the island for you to relax and clear all your tensions.Island Hopping Langkawi Tour Best Way To Do at Langkawi

Daily departures: 9.00 am and 2.00 pm

You will be picked-up you if your destination at Kuah Town.

Rates per person – RM40.00 per adult

Or Charter rate per boat: 1 – 10 persons RM 320.00 per boat

1. Pulau Dayang Bunting (Pregnant Maiden Island)
You will haver one hour to roam about or trackking down to the Lake of the Pregnant
Maiden (a freshwater lake). You can swim, paddle and canoe in the lake.
2. Pulau Singa Besar (Big Lion Island)
Stopover to watch the eagle feeding.
3. Pulau Beras Basah (Wet Rice Island)
Here we have an other hour for swimming, sunbathing,

Please call/sms us now to make booking:

017-4256796 LIZA
email: langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Pakej Murah Island Hopping di Langkawi

Pakej Murah Island Hopping di Langkawi

Para pelancong yang datang ke Langkawi boleh menyertai aktiviti Island Hopping dengan harga serendah RM40 seorang.

Island Hopping di Langkawi ini membolehkan anda melawat 3 pulau yang berada di Langkawi – Pulau Dayang Bunting, Pulau Singa Besar, Pulau Beras Basah.

Destinasi pertama yang dibawa pemandu bot merupakan Pulau Dayang Bunting. Dan seperti yang diketahui, Pulau Dayang Bunting dinamakan sempena bentuknya yang seakan-akan seperti seorang perempuan yang mengandung.

Di Pulau Dayang Bunting, anda berpeluang untuk mandi di Tasik Dayang Bunting. Sejarahnya adalah seorang pemuda yang bernama Mat Teja jatuh hati dengan seorang wanita yang bernama Dayang. Dikatakan mereka bercinta sehingga dikurniakan seorang cahaya mata. Namun begitu, nasib tidak menyebelahi mereka dan anak itu mati selepas tujuh hari dilahirkan. Dayang mengabadikan mayat anaknya di dalam sebuah tasik. Bagi mengabadikan kisah sedih ini, tasik ini dinamakan sempena kejadian itu.

 Diingatkan bahawa ketinggian air tasik adalah lebih kurang 30 kaki atau lebih. Oleh itu, kalau anda tak pandai berenang, silalah pakai jaket keselamatan yang disediakan sebab di sini tiada lifeguard. Tapi kebanyakan yang datang ke sini hanya merendamkan kaki ke dalam air tasik banyak ikan keli terdapat didalam tasik tersebut. Anda boleh memilih untuk menyewa solar boat dengan harga RM30 per 30 minit. 

Diingatkan juga bahawa terdapat banyak monyet-monyet liar yang akan merebut makanan anda di sini. Tapi, jangan takut pada mereka sebab mereka ni tak kacau manusia. Buat pengetahuan anda, masa yang diberikan pemandu bot untuk anda meneroka Pulau Dayang Bunting adalah sejam.

Destinasi kedua adalah untuk melihat bagaimana sekumpulan burung helang mencari makan di kawasan Pulau Singa Besar – eagle feeding. Untuk aktiviti ini, anda semua hanya perhatikan burung-burung tersebut dari dalam bot sahaja.

Destinasi terakhir pula adalah pulau yang dimiliki Tan Sri Syed Al-Bukhari – Pulau Beras Basah. Tiada lain yang istimewa di pulau ini selain air lautnya yang jernih sehingga menampakkan isi lautnya dan membolehkan pelancong mencuba aktiviti snorkelling. Aktiviti lain yang boleh dilakukan adalah swimming dan mencuba beberapa sukan air.

TIPS UNTUK AKTIVITI ISLAND HOPPING 

  • Sila pakai pakaian yang sesuai. Jadi, seeloknya, pakai lah pakaian biasa-biasa sahaja sebab pakaian korang confirm akan basah. Dan dinasihatkan jangan nak pakai kasut. Pakai selipar sudah memadai.
  • Tak perlu bawa barang banyak. Jika anda berniat untuk mandi, cuma bawa pakaian salinan yang cukup-cukup sahaja. Ini bagi memudahkan perjalanan turun naik bot anda. Dan pastikan makanan yang dibawa disembunyikan di dalam beg bagi mengelak kan makanan dicuri monyet.
  • Yang takut mabuk laut tu, bawa lah gula-gula atau asam. Jadi, boleh lah juga mengunyah waktu sedang berada atas boat. Tapi rasanya, mabuk-mabuk tu tak berlaku memandangkan pemandu boat akan bawa laju giler.
  • Awasi anak anda. Terutama nya di Tasik Dayang Bunting sebab ianya bukan macam laut – cetek terlebih dahulu dan kalau makin jauh, makin dalam.

Pakej adalah seperti berikut:

  •  Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah & Pulau singa Besar
  •  Eagel Feeding
  •  Fish Feeding
  •  Duration 4 hours
  •  Capasity 10 person/boat

Price : RM40.00/person (sharing boat)

# other activities like snorkeling set,banana boat,para sailing ..it by your own cost not include in the package.

RM320.00/boat (private boat)  10 person/boat

Call kami untuk membuat tempahan :

017-4256796  (LIZA)

email: langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

ISLAND HOPPING BY BOAT AT LANGKAWI MALAYSIA

ISLAND HOPPING BY BOAT AT LANGKAWI MALAYSIA

Bahasa Melayu: Pulau Dayang Bunting - pangkalan

princess who lost her child and decided to lay her child to rest in
peace in the lake. And for that, she blesses all the childless and
infertile women to be conceivable after bathing in the lake.

Then,
the Pulau Singa Besar, the untouched island, being undeveloped to
preserve its precious nature, with no basic amenities. The last island
of the tour is Pulau Beras Basah – one of the most well-known islands,
a perfect getaway with its white sandy beach and the lush green forest
that surrounds the island for you to relax and clear all your tensions.

ISLAND HOPPING BY BOAT AT LANGKAWI MALAYSIA

1. Pulau Dayang Bunting (Pregnant Maiden Island)

You will haver one hour to roam about or trackking down to the Lake of
the Pregnant

Maiden (a freshwater lake).  You can swim, paddle and canoe in
the lake.

2.  Pulau Singa Besar (Big Lion Island)

Stopover to watch the eagle feeding.

3.  Pulau Beras Basah (Wet Rice Island)

Jetty Pulau beras basah at langkawi

Here we have an other hour for swimming, sunbathing, snorkelling and
other beach

activities. It is a private island where there is an eating stall, a
chalet and basic

utilities.  (Snorkelling equipment can be rented at RM15.00 on
the boat.

ISLAND HOPPING BY BOAT AT LANGKAWI MALAYSIA

Email
me if interested: langkawihomestay490@gmail.com

Any
of  foreignness who are stayed here or want to make booking
from 5 star hotel to budget hotel you can email me for further
questions  Room /hotel to booking less than USD 100.

MARRY
CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR TO EVERYONE…HAPPY HOLIDAY

Please follow and like us: