Tag Archives: Island Hopping Pakej

Rebut Pakej Percutian Di Langkawi

Pakej percutian Rombongan Ke Langkawi Island, Kedah

Rebut Pakej Percutian Di Langkawi

Jika anda semua ingin bercuti di Langkawi dan ingin mendapatkan tawaran harga rendah,pakej murah-murah bolehlah membuat tempahan dengan Eylizar Homestay. Setakat ini Pihak Eylizar Homestay menerima banyak tempahan daripada rombongan pelajar sekolah,keluarga dan juga keluarga yang kecil.

Pihak kami juga menawarkan pakej lain seperti kereta sewa pandu sendiri,pakej island hopping dan juga mangrove tour.Tujuan kami adalah memberikan perkhidmatan yang terbaik kami kepada anda daripada penginapan sehinggalah segalanya tentang percutian anda disini. Rebut Pakej percutian di langkawi dengan lebih daripada 19 unit homestay dan ini termasuk 8 buah apartment kami di pekan kuah lengkap swimming pool

Jadi banyak tetamu kami yang telah datang menginap bersama kami rata-ratanya boleh dikatakan seluruh pelusuk Malaysia. Jadi saya mengalu-alukan kepada sesiapa yang ingin ke Langkawi silalah membuat tempahan di Eylizar Homestay. Tetamu yang paling ramai membuat tempahan homestay kami sekarang adalah dari seluruh negara dan diantara negeri-negerinya adalah seperti, Johor, Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Putra Jaya, Pahang, Sarawak, Sabah, Singapore, Kedah, Perlis, Negeri Sembilan, Kelantan, Terengganu, Melaka. Jadi janganlah tunggu lama dan rebutlah pakej percutian di langkawi yang kami tawarkan kepada anda semua.

Jadi rancanglah percutian anda di Langkawi bersama Eylizar Homestay diantara salah satu homestay terbaik di Langkawi ūüôā

Hubungi kami melalui sms/call/email : 0174256796  LIZA

langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Island Hopping Langkawi Price 2013

Island Hopping Langkawi Price 2013

Island Hopping Langkawi Price 2013 yang kami pergi iaitu pada minggu lepas kami semua telah pergi mengikuti Pakej murah-best Island Hopping yang di tawarkan untuk para penginap homestay kami dan juga kepada semua yang belum pernah ke Langkawi atau pun bercadang ke Langkawi. Disini kami ingin share kan experiance kami kepada anda semua. Lihat gambar-gambar yang kami ambil semasa mengikuti trip tersebut. Island Hopping Langkawi Package Best 2013,¬† Jadi kepada anda semua yang mahu mengikuti Pakej¬† Murah-Best Island Hopping Di Langkawi bolehlah tengok dulu gambar di bawah…

Island Hopping Langkawi Price 2013

Jetty Pelancongan Langkawi Berdekatan Pekan Rabu 

island hopping langkawi

island hopping langkawi price

Cik Yaakob- boatman kami seorang yang ramah dan mesra

Boatman Island hopping langkawi

Dalam boat island hopping langkawi

bot laju island hopping

langkawi island

Ke Pulau Singa Besar dulu…bagi makan burung helang dulu ..tapi kami pergi trip petang so burung helang banyak dah kenyang dah…cuma seekor dua sajayang turun.

Pulau Beras Basah…pantainya bersih dan cantikdan seronok mandi manda…

Pulau beras basah langkawi

bot laju di pulau beras basah langkawi

bot laju di pulau beras basah langkawi

Pantai beras basah langkawi

keindahan pulau beras basah

mandi manda di pantai

langkawi island

mandi manda di pantai langkawi

pelancong untuk island hopping

bot laju island hopping pulau langkawi

water sport center di beras basah island

meja makan di beras basah

keindahan pantai beras basah

Jetty di Pulau Beras Basah

jetty pulau beras basah langkawi

Aktiviti memberi makan ikan…best tengok beribu ikan makan pop corn kerana lupa bawa roti..jadi anda jangan lupa bawa roti semasa mengikuti trip ini…anak-anak pasti tak mau lepas program ni..

langkawi island aktiviti

fish feeding at jetty pulau beras basah langkawi

island hopping activities

fish feeding at pulau beras basah

Banana boat, parasailing dan snorkelling pun ada tapi tak termasuk dlm pakej ni jadi kena keluar duit sendiri la kalau nak main aktiviti ini.

banana boat sport activities in langkawi

Selepas Pulau Beras Basah Kami terus ke Pulau Dayang Bunting …tempat lagenda tu..sebuah tasik air tawar di tengah lautan kepulauan

Cuba tengok betul-betul bukit tu …nampak tak macam orang perempuan tengah baring (kepala, dada,dan perutnya) aneh kan..

gambaran pulau dayang bunting

Geng – geng Jet ski ni pun ikut kami juga ke Pulau Dayang Bunting

langkawi recreation

langkawi activities

travel to langkawi island

Kena naik tangga dari Jetty ke Tasik…kalau ada yang semput mesti kena rehat punya…dan kalau ada orang tua-tua tu …tolonglah pimpin dan bantu..

tangga ke dayang bunting

jetty dayang bunting langkawi

Hati- hati monyet pun banyak di Jetty…jangan bagi makan nanti dia terus sambar makanan tu sampai naik atas badan…takut juga sampai salah seekor tu sambar terus makanan daripada anak kami.

jet ski di langkawi

monyet di jetty dayang bunting

entrance pulau dayang bunting

Gambar ni diambil di Tasik Dayang Bunting…sunyi dan best tengok kanak-kanak mandi manda

Air Tasik ni dalam …tapi kanak-kanak ke orang tua boleh mandi dlm kolam kecil ni…bagi yang orang dewasa yang takut dan tak pandai berenang boleh mandi dalam ni…

kolam kanak-kanak di pulau dayang bunting

flatform tasik dayang bunting

papan tanda cerita tasik dayang bunting

tasik dayang bunting

pemandangan daripada atas tangga dayang bunting

Semasa nak balik teruk lah sikit kena menapak naik tangga sampai sakit peha…heee

menaiki tangga di Tasik dayang bunting

Booking Pakej  Murah-Best Island Hopping Di Langkawi bersama kami:

RM 40 perperson bagi pakej sharing Boat -max 10paxs per boat

RM320 perboat maximum to 10pax-private boat

all Pakej  Murah-Best Island Hopping Di Langkawi adalah 4 jam trip.

call/sms : 0174256796  LIZA

email : langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Pakej Murah Island Hopping di Langkawi

Pakej Murah Island Hopping di Langkawi

Para pelancong yang datang ke Langkawi boleh menyertai aktiviti Island Hopping dengan harga serendah RM40 seorang.

Island Hopping di Langkawi ini membolehkan anda melawat 3 pulau yang berada di Langkawi РPulau Dayang Bunting, Pulau Singa Besar, Pulau Beras Basah.

Destinasi pertama yang dibawa pemandu bot merupakan Pulau Dayang Bunting. Dan seperti yang diketahui, Pulau Dayang Bunting dinamakan sempena bentuknya yang seakan-akan seperti seorang perempuan yang mengandung.

Di Pulau Dayang Bunting, anda berpeluang untuk mandi di Tasik Dayang Bunting. Sejarahnya adalah seorang pemuda yang bernama Mat Teja jatuh hati dengan seorang wanita yang bernama Dayang. Dikatakan mereka bercinta sehingga dikurniakan seorang cahaya mata. Namun begitu, nasib tidak menyebelahi mereka dan anak itu mati selepas tujuh hari dilahirkan. Dayang mengabadikan mayat anaknya di dalam sebuah tasik. Bagi mengabadikan kisah sedih ini, tasik ini dinamakan sempena kejadian itu.

 Diingatkan bahawa ketinggian air tasik adalah lebih kurang 30 kaki atau lebih. Oleh itu, kalau anda tak pandai berenang, silalah pakai jaket keselamatan yang disediakan sebab di sini tiada lifeguard. Tapi kebanyakan yang datang ke sini hanya merendamkan kaki ke dalam air tasik banyak ikan keli terdapat didalam tasik tersebut. Anda boleh memilih untuk menyewa solar boat dengan harga RM30 per 30 minit. 

Diingatkan juga bahawa terdapat banyak monyet-monyet liar yang akan merebut makanan anda di sini. Tapi, jangan takut pada mereka sebab mereka ni tak kacau manusia. Buat pengetahuan anda, masa yang diberikan pemandu bot untuk anda meneroka Pulau Dayang Bunting adalah sejam.

Destinasi kedua adalah untuk melihat bagaimana sekumpulan burung helang mencari makan di kawasan Pulau Singa Besar Рeagle feeding. Untuk aktiviti ini, anda semua hanya perhatikan burung-burung tersebut dari dalam bot sahaja.

Destinasi terakhir pula adalah pulau yang dimiliki Tan Sri Syed Al-Bukhari –¬†Pulau Beras Basah. Tiada lain yang istimewa di pulau ini selain air lautnya yang jernih sehingga menampakkan isi lautnya dan membolehkan pelancong mencuba aktiviti snorkelling. Aktiviti lain yang boleh dilakukan adalah swimming dan mencuba beberapa sukan air.

TIPS UNTUK AKTIVITI ISLAND HOPPING 

  • Sila pakai pakaian yang sesuai.¬†Jadi, seeloknya, pakai lah pakaian biasa-biasa sahaja sebab pakaian korang confirm akan basah. Dan dinasihatkan jangan nak pakai kasut. Pakai selipar sudah memadai.
  • Tak perlu bawa barang banyak. Jika anda berniat untuk mandi, cuma bawa pakaian salinan yang cukup-cukup sahaja. Ini bagi memudahkan perjalanan turun naik bot anda. Dan pastikan makanan yang dibawa disembunyikan di dalam beg bagi mengelak kan makanan dicuri monyet.
  • Yang takut mabuk laut tu, bawa lah gula-gula atau asam.¬†Jadi, boleh lah juga mengunyah waktu sedang berada atas boat. Tapi rasanya, mabuk-mabuk tu tak berlaku memandangkan pemandu boat akan bawa laju giler.
  • Awasi anak anda.¬†Terutama nya di Tasik Dayang Bunting sebab ianya bukan macam laut – cetek terlebih dahulu dan kalau makin jauh, makin dalam.

Pakej adalah seperti berikut:

  • ¬†Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah & Pulau singa Besar
  • ¬†Eagel Feeding
  • ¬†Fish Feeding
  • ¬†Duration 4 hours
  • ¬†Capasity 10 person/boat

Price : RM40.00/person (sharing boat)

# other activities like snorkeling set,banana boat,para sailing ..it by your own cost not include in the package.

RM320.00/boat (private boat)  10 person/boat

Call kami untuk membuat tempahan :

017-4256796  (LIZA)

email: langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us: