Tag Archives: mangrove Kuah Town.Langkawi Island Hotels Reservation Langkawi Car Rental Langkawi Car Services langkawi homestay Langkawi Island Car And Van Rentals Langkawi Island Chalets Langkawi Island Hotels Lan

Booking Kereta Sewa Langkawi

Booking Kereta Sewa Langkawi

Jika anda semua ingin bercuti di Langkawi dapatkanlah kereta sewa yang kami sediakan beserta penginapan homestay@guest house@rest house@bilik murah yang pastinya memudahkan percutian anda di Langkawi.  Kereta sewa yang kami sediakan amat murah dan ianya berkedaan elok dan berkualiti.

kereta sewa di pekan kuah langkawi kereta sewa di pekan kuah langkawi kereta sewa di pekan kuah langkawi kereta sewa di pekan kuah langkawi kereta sewa di pekan kuah langkawi kereta sewa di pekan kuah langkawi

 

Jadi janganlah tunggu lama untuk membuat tepahan. Kami juga mengaturkan untuk anda Bas persiaran dan untuk pakej pelajar sekolah dan group besar.

Sila call/sms kami segera :

017-4256796  LIZA

email : langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Permintaan Penginapan Yang Tinggi Di Langkawi Di musim perayaan

Permintaan Penginapan Yang Tinggi Di Langkawi Di musim perayaan

Setiap kali cuti umum atau pun cuti sekolah, Langkawi akan dibanjiri beribu-ribu pelancong dari dalam dan luar negara. Banyak pelancong dari dalam Malaysia yang dah merancang percutian mereka sebelum cuti sekolah. Langkawi adalah satu Pulau yang cantik dan amat senang dilawati kerana lagendanya juga. Tetapi perkara yang saya dapat tahu adalah tentang keindahan pantainya dan keramahan penduduknya. Dan bagi penduduk Langkawi saya amat berterima kasih kepada TUN MAHATHIR MOHAMAD yang telah membangunkan Langkawi hingga ke mata dunia.

Kami juga sedaya upaya ingin menambahkan jumlah homestay untuk ditempah oleh anda semua. Pihak kami juga telah mendapat tempahan daripada Travel-travel agent di Malaysia yang inginkan kami menjaga pelanggan mereka. Bagi kami pelanggan Travel Agent adalah pelanggan kami jadi kepada semua Travel Agent di Malaysia usahlah risau kerana berdasarkan pengalaman saya di bidang perhotelan Customer Satisfaction is Important.

Terbuka kepada semua Travel Agent yang berada di Malaysia dialukan untuk berurusan

Pulau payar marine park Langkawi Malaysia

dengan Eylizar Enterprise (Eylizar Langkawi Homestay) demi menyediakan Perkhidmatan terbaik di Pulau Langkawi. Anda perlu memberikan senarai event yang diperlukan dan pihak kami akan menguruskannya disini…mudah kan?

Dalam masa terdekat ini kami akan mendapatkan beberapa budget hotel disekitar Langkawi untuk disediakan oleh anda…tunggu berita ini….

Jika mana-mana Travel Agent di Malaysia yang berminat bolehlah menghubungi kami terus:

017-4256796   LIZA

Ataupun Email kepada Kami: langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Pakej Murah Island Hopping di Langkawi

Pakej Murah Island Hopping di Langkawi

Para pelancong yang datang ke Langkawi boleh menyertai aktiviti Island Hopping dengan harga serendah RM40 seorang.

Island Hopping di Langkawi ini membolehkan anda melawat 3 pulau yang berada di Langkawi – Pulau Dayang Bunting, Pulau Singa Besar, Pulau Beras Basah.

Destinasi pertama yang dibawa pemandu bot merupakan Pulau Dayang Bunting. Dan seperti yang diketahui, Pulau Dayang Bunting dinamakan sempena bentuknya yang seakan-akan seperti seorang perempuan yang mengandung.

Di Pulau Dayang Bunting, anda berpeluang untuk mandi di Tasik Dayang Bunting. Sejarahnya adalah seorang pemuda yang bernama Mat Teja jatuh hati dengan seorang wanita yang bernama Dayang. Dikatakan mereka bercinta sehingga dikurniakan seorang cahaya mata. Namun begitu, nasib tidak menyebelahi mereka dan anak itu mati selepas tujuh hari dilahirkan. Dayang mengabadikan mayat anaknya di dalam sebuah tasik. Bagi mengabadikan kisah sedih ini, tasik ini dinamakan sempena kejadian itu.

 Diingatkan bahawa ketinggian air tasik adalah lebih kurang 30 kaki atau lebih. Oleh itu, kalau anda tak pandai berenang, silalah pakai jaket keselamatan yang disediakan sebab di sini tiada lifeguard. Tapi kebanyakan yang datang ke sini hanya merendamkan kaki ke dalam air tasik banyak ikan keli terdapat didalam tasik tersebut. Anda boleh memilih untuk menyewa solar boat dengan harga RM30 per 30 minit. 

Diingatkan juga bahawa terdapat banyak monyet-monyet liar yang akan merebut makanan anda di sini. Tapi, jangan takut pada mereka sebab mereka ni tak kacau manusia. Buat pengetahuan anda, masa yang diberikan pemandu bot untuk anda meneroka Pulau Dayang Bunting adalah sejam.

Destinasi kedua adalah untuk melihat bagaimana sekumpulan burung helang mencari makan di kawasan Pulau Singa Besar – eagle feeding. Untuk aktiviti ini, anda semua hanya perhatikan burung-burung tersebut dari dalam bot sahaja.

Destinasi terakhir pula adalah pulau yang dimiliki Tan Sri Syed Al-Bukhari – Pulau Beras Basah. Tiada lain yang istimewa di pulau ini selain air lautnya yang jernih sehingga menampakkan isi lautnya dan membolehkan pelancong mencuba aktiviti snorkelling. Aktiviti lain yang boleh dilakukan adalah swimming dan mencuba beberapa sukan air.

TIPS UNTUK AKTIVITI ISLAND HOPPING 

  • Sila pakai pakaian yang sesuai. Jadi, seeloknya, pakai lah pakaian biasa-biasa sahaja sebab pakaian korang confirm akan basah. Dan dinasihatkan jangan nak pakai kasut. Pakai selipar sudah memadai.
  • Tak perlu bawa barang banyak. Jika anda berniat untuk mandi, cuma bawa pakaian salinan yang cukup-cukup sahaja. Ini bagi memudahkan perjalanan turun naik bot anda. Dan pastikan makanan yang dibawa disembunyikan di dalam beg bagi mengelak kan makanan dicuri monyet.
  • Yang takut mabuk laut tu, bawa lah gula-gula atau asam. Jadi, boleh lah juga mengunyah waktu sedang berada atas boat. Tapi rasanya, mabuk-mabuk tu tak berlaku memandangkan pemandu boat akan bawa laju giler.
  • Awasi anak anda. Terutama nya di Tasik Dayang Bunting sebab ianya bukan macam laut – cetek terlebih dahulu dan kalau makin jauh, makin dalam.

Pakej adalah seperti berikut:

  •  Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah & Pulau singa Besar
  •  Eagel Feeding
  •  Fish Feeding
  •  Duration 4 hours
  •  Capasity 10 person/boat

Price : RM40.00/person (sharing boat)

# other activities like snorkeling set,banana boat,para sailing ..it by your own cost not include in the package.

RM320.00/boat (private boat)  10 person/boat

Call kami untuk membuat tempahan :

017-4256796  (LIZA)

email: langkawihomestay490@gmail.com

Please follow and like us:

Persiapan Homestay Baru Eylizar Sempena Chiness New Year

Persiapan Homestay Baru Eylizar Sempena Chiness New Year

Persiapan untuk pembukaan sebuah lagi homestay baru Eylizar sedang dibuat.

Memandangkan pihak kami telah menerima banyak panggilan dan atas keperihatinan kami berusaha untuk menyiapkan sebuah lagi homestay kami di Taman Nilam ini. Homestay baru kami berdekatan dengan Teratak Eylizar hanya selang beberapa rumah sahaja.

Pulau payar marine park Langkawi Kedah malaysia

Ini juga bagus untuk family yang ramai untuk membuat tempahan 2 buah homestay yang berdekatan. Hari ni sibuk dengan memborong segala kelengkapan untuk diisi di rumah kami. Meter eletrik pun dlm proses pemasangan dan juga kipas…itu la yang lambatnya duit dah bayar tetapi setengah-setengah pihak terlalu lambat untuk membuat sesuatu. Bagi orang yang mempunyai bisnes ini amat membebankan mereka dan merugikan.

Diharap dan insyaallah hendaknya dapat dibuka untuk tempahan Tahun Baru Cina Tahun ini.

Langkawi map, kedah malaysia

Jadi bersabarlah kepada semua customer yang ingin memilih Eylizar Homestay Langkawi pilihan percutian anda di Langkawi.

Please follow and like us:

Persediaan Awal Percutian di Langkawi Pada Tahun Baru Cina 2013

Persediaan Awal Percutian di Langkawi Pada Tahun Baru Cina 2013

langkawi homestay-eylizar

Untuk pengetahuan anda semua kebanyakan Teratak Eylizar Homestay telah di Booking sempena cuti Tahun Baru Cina pada Febuary ini. Masih ada lagi 2-3 Teratak lagi yang masih free untuk di booking.

Disini saya ingin bercerita sedikit tentang sambutan Tahun baru Cina tahun lepas di Langkawi. Kebanjiran pelancong pada musim lepas adalah tak diduga ..sungguh ramai hinggakan Langkawi tiada bilik kosong untuk disewa kepada pelancong dan kebanyakan kereta sewa juga tiada. Saya merasa sungguh kasihan kepada keluarga yang terpaksa tidur di Masjid dan Dataran Helang.

Dataran Helang Langkawi Malaysia

Ramai rakan-rakan saya yang perihatin menyewa bilik semata-mata kasihan dengan keadaan ini dan saya amat berharap sangat agar perkara ini tidak berlaku lagi tahun ini. Saya sudah menetap disini selama lebih kurang 20 tahun dan inilah pengalaman yang amat sedih bila saya lihat kerana kebanyakannya daripadanya adalah orang Melayu kita. Jadi disini saya inginlah berpesan supaya anda merancang lebih awal percutian anda samada dengan membuat booking melalui Travel agent atau pun membuat tempahan sendiri dengan hotel-hotel ,homestay-homestay atau pun budget-budget hotel yang terdapat disini…

Tentang harga macam biasalah bila menjelang cuti sekolah memanglah tinggi sedikit kerana permintaaan yang banyak..kena pandai-pandai tawar menawarlah…dan bagi saya tentulah ingin menyiapkan homestay saya sebaik mungkin untuk tetamu-tetamu saya…bila customer saya puas hati barulah ok…

Kita semua manusia mempunyai perasaan dan dengan pengalaman saya bekerja di Hotel 5 bintang disini sedikit sebanyak membantu pengurusan Homestay yang saya lakukan. Sekarang ini pun saya masih bekeja di Hotel 5 bintang yang terkenal di Langkawi dan saya tak boleh nyatakan nama Hotel saya disini, takut company marah pulak he…he..tapi di Hotel saya tu pantainya cantik- no: 9th best beach in the world (private beach) orang luar tak boleh senang-senang masuk….eh banyak pulak cerita pasal saya….

Itu sajalah saya nak berpesan :

Rancanglah percutian Anda semoga semuanya gembira ,Insyaallah hendaknya

Eylizar homestay juga sedang mengadakan promosi pada warga Malaysia semua pada bulan January ini sempena pelancaran Teratak Eylizar yang baru serta Teratak-teratak di bawah kelolaan Eylizar Homestay. Jadi sesiapa yang tak mahu bercuti dalam keadaan yang sibuk…inilah masanya!  Sifat kami yang mesra pelanggan ingin melihat anda semua ceria dan berpuas hati dengan pakej yang ditawarkan oleh kami.

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan:

019-5640251   YUSRI

Please follow and like us:

Langkawi Package – Homestay Taman nilam

Eylizar Homestay Company Logo

Langkawi Package – Eylizar Homestay Taman nilam Langkawi masih lagi kosong untuk ditempah

homestay taman nilam langkawi

Jenis Rumah Terrace Semi -D  di kawasan Taman Nilam Langkawi.Rumah 3 bilik 2 bilik air dengan ruang luas untuk parking serta ruang bilik dan dapur yang luas.Kawasan Taman yang selamat dan kawasan Taman yang berpagar serta di kawal oleh Polis Bantuan untuk tempoh 24 jam. Taman Nilam ini didiami oleh bumiputera kita sahaja jadi dan ianya mudah dalam segala urusan. Kawasan Taman Nilam ni berdekatan dengan Mangrove jadi kalau anda bersiar di sekitarnya nampak lah sebuah tasik berdekatannya.

Satu lagi yang best adalah berkenaan ikan-ikan segar ataupun udang yang boleh anda dapati disini…just bagi tahu kepada pihak kami ..kerana kebanyakan penginap menempah udang dan ikan fresh untuk mereka masak di homestay. Disini pun terdapat kilang ikan bilis..boleh nampak bot-bot mereka dan juga boleh jalan-jalantengok kilang bilis…boleh beli bilis jugak..

Hubungi segera…Hanya RM 250 dimusim cuti sekolah ini..max 12-15 paxs.

Pihak kami mempunyai 4 unit Homestay di kawasan ini yang berdekatan jadi rata-rata yang datang dengan rombongan membuat tempahan bersama kami. Bas juga boleh masuk sampai ke depan homestay kami. 4 buah homestay kami boleh memuatkan 60-70 orang satu-satu masa dan kami juga mempunyai rumah tambahan berdekatan homestay jadi sekiranya pihak anda ada lebih daripada total tu pun ok..tak de masaalah. Just call/sms kami dan segalanya akan kami uruskan dengan sebaik mungkin.

Mengapa mesti anda booking dan menempah homestay kami!!!

  • Extra toto dan bantal Free dan tidak melebihi daripada yang di tetapkan.
  • Pakej Island Hopping dan Mangrove disediakan
  • kopi,teh,gula dan air minuman disediakan
  • kereta sewa berdaftar/berlesen (tak payah takut JPJ/roadblock)
  • Security guard 24 hrs
  • perkhidmatan bas dan guide juga disediakan
  • kedai runcit 20 meter
  • Ikan,udang fresh berdekatan
  • semestinya berdekatan pekan kuah
  • homestay kami untuk Muslim sahaja
  • nak melawat kilang ikan bilis juga ada berdekatan
  • Taman Burung hanya 5 minit…
  • Galeri perdana (koleksi barangan PM kita) 8 minit jer

Jimat wang anda dengan menginap di Homestay kami..

Mengapa perlu tunggu Tempah Sekarang!

017-4256796  Liza

 

Eylizar homestay Daftar-Sekarang

Please follow and like us: