Tempat Shopping Murah Di Langkawi

Tempat Shopping Murah Di Langkawi

Langkawi banyak tempat-tempat shopping murah yang anda boleh pergi diantaranya ialah Idaman Suri Langkawi, Hj.Ismail Group Sdn.Bhd,Langkawi Saga,dan bermacam-macam tempat lagi kalau nak sebut memang tak habis.

Pulau Langkawi merupakan satu gugusan pulau yang terbesar. Di Langkawi terdapat banyak tempat-tempat pelancongan yang menarik selain kaya dengan keindahan alam semulajadi dan mempunyai sejarah yang tersendiri. Antara yang menariknya berhubung Langkawi ni ialah :-
1. Kawasan bebas cukai. Sebab tu ramai pelancong yang datang ke Pulau Langkawi ni sakan berbelanja. Memang harga barang-barang dekat situ semuanya murah terutamanya coklat. Haha.
2. Mitos Langkawi yang menarik di mana Langkawi ni terkenal dengan cerita rakyatnya iaitu Puteri Mahsuri dan sumpahannya.
3. Kereta kabel di Langkawi ni pernah masuk dalam Malaysia Book’s of Record sebab panjang dia 919.5m. Bila naik kereta kabel ni kita boleh tengok pemandangan tempat-tempat sepeti telaga tujuh, denai hutan, muzium sains dan Oriental Village.
4. Dekat Langkawi ni ada pembuatan kristal oleh syarikat Malaysia yang bekerjasama dengan pengeluar kristas antarabangsa seperti China. Kristal dia memang cantik, berat dan kualitinya pun boleh tahan juga. Kalau pegi Langkawi ni bolehlah beli belah sampai puas sebab harga barangannya murah-murah belaka walaupun tak semua kan tapi puas la!

Diantara tempat shooping yang paling top di Langkawi Malaysia:

 • Idaman Suri Langkawi – Lokasi di pekan Kuah (set pinggan mangkuk dan lain-lain lagi)
 • Perniagaan Hj.Ismail Group -Lokasi di Pekan Kuah (set pinggan mangkuk, gedung coklat, kain batik, tuala, beg, set sudu, kengkapan dapur)
 • Ram’s -Lokasi di Pekan Kuah dan Pekan Rabu (set cadar katil, kain batik, set pinggan mangkuk, langsir)
 • Langkawi Saga -Lokasi di Pekan Kuah (set pinggan mangkuk)

 

Semoga apa yang saya berikan ini sedikit sebanyak akan membantu pihak anda semasa di Langkawi. SELAMAT BERCUTI DAN BERSHOPPING DI LANGKAWI.

About admin

Eylizar Homestay adalah Syarikat Travel Agent di Langkawi di bawah Eylizar Holidays Sdn.Bhd (1078674-P) . Mempunyai 30 buah homestay dan 10 buah Apartment serta kolam renang,Bajet Motel,Bilik Bajet di Pantai Cenang dan di pekan kuah. Menguruskan pakej rombongan pelajar dan swasta serta menyediakan perkhidmatan bas persiaran murah serta berbagai pakej percutian lain di Pulau Langkawi, Malaysia.
This entry was posted in Cerita Homestay di Langkawi dan Malaysia and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Tempat Shopping Murah Di Langkawi

 1. Mohd Hafiz Abd Hamed says:

  Assalam
  Boleh bantu saya dapatkn maklumat harga..
  penginapan chalet @ apartment area p.chenang..
  Mpv nissan serena @ Toyota innova
  Ticket cable car, underwater world, makam mahsuri,
  Bot ke tasik dayang bunting
  tempat makanan yg best lagi popular
  Cadangan bercuti 1st – 4th May 2013
  5-6 pax
  Terima kasih krn bantu saya..
  Hafizimpreza
  Shah alam
  016367116

 2. SHAM says:

  SALAM. NAK TANYE TEMPAT2 SHOPPING PALING BEST DAN PALING BANYAK BARANG2 YG MENARIK DI LANGKAWI. NAK PEGI 5 &6 JULAI 2013 NANTI..

  • admin says:

   Wasalam,
   Tempat shopping kalau kat langkawi ni untuk orang perempuan boleh beli kat HJ.Ismail group,Idaman Suri,ataupun Rams…tapi kalau apa2 shopping kat Pekan kuah ni banyak pilihan lagi.

   kalau mcm camera tu rasanya murah sikit drpd mainland.

   tq..

 3. kalau tempat shopping banyak kan best boleh beli banyak-banyak

  • admin says:

   Kat sini banyak juga tempat shopping..kalau untuk kaum wanita ni..terutama yang suri dapur tu..barangan pinggan mangkuk banyak dan murah2 rata-rata yang saya tengok sampai tak cukup tangan bawak balik sana…dan semestinya kain batik dan pelikat pun murah. Tempat shopping yang terbesar di langkawi ni dan yang top adalah HJ.Ismail Group-HIG dan Idaman Suri Langkawi…tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge