TERATAK 6

TERATAK 6

Terletak di Kampung Sungai Itau,Mukim Ayer Hangat, Teratak 6 Langkawi Homestay mempunyai 3 bilik tidur serta ruang tamu yang luas dan dilengkapi juga dengan satellite Tv- Astro.

Kedudukannya yang berdekatan Tealaga Ayer Habgat hanya terletak dalam jarak 5 minit pemanduan dari Teratak 6 ke Pantai Tanjung Rhu dan Pantai Pasir Hitam. Kuah Town atau Pekan Kuah adalah hanya 20-25 minit . Jarak ke  Panorama Langkawi Cable Car adalah 30 minit perjalanan dengan kereta.

Teratak 6, Langkawi Homestay dilengkapi dengan 3 bilik tidur dan 3 bilik air. 3 bilik tidurnya yang luas di lengkapi penyaman udara dan mempunyai ruang tamu yang berasingan dan TV.  Selain itu juga ianya menyediakan kemudahan letak kereta percuma untuk tetamu yang memandu. Ianya juga salah satu homestay di bawah kelolaan Eylizar.

Pelbagai tempat makan tempatan boleh anda dapati di Pekan Kuah Langkawi serta beberapa tempat shopping yang popular seperti Idaman Suri Langkawi dan juga Haji Ismail Group (HIG).

homestay di kampung ayer hangat langkawi

Bilik Utama

homestay di kampung ayer hangat langkawi

Bilik 2

homestay 3 bilik di langkawi untuk family

Bilik 3

homestay 3 bilik di langkawi untuk family

Bilik Air

homestay 3 bilik tidur dan 3 bilik air di langkawi

Ruang Tamu

homestay 3 bilik tidur dan 3 bilik air di langkawi

Ruang Makan

homestay 3 bilik tidur dan 3 bilik air di langkawi

Ruang makan juga disediakan apabila anda menginap disini.

Kemudahan-kemudahan yang ada di Teratak 6.

  • Bilik Utama -Aircond
  • Bilik kedua – Aircond
  • Bilik ketiga -kipas siling
  • Kipas siling untuk semua bilik
  • 3 bilik air (master bedroom/bilik 2/bilik 3 tandas diluar bilik)
  • Toto extra + bantal
  • Astro + TV
  • Sejadah dan Telekung

Lokasi Teratak 6 berdekatan:

  • 20 minit ke pekan Kuah
  • 10 minit ke Durian Perangin Waterfall
  • 15 minit ke Telaga Air Hangat
  • 5 minit Masjid Sungai Itau
  • 20 minit ke Pantai Tanjung Rhu
  • 30 minit ke Langkawi Kabel Car
  • 35 minit ke Langkawi Airport

Extra Servis jika diminta:

Sarapan Pagi sahaja,anda perlulah memaklumkan kepada tuan rumah sekiranya anda ingin menempah sarapan pagi dan  bayarannya pula hendaklah dirunding dengan Tuan rumah sendiri.

Jikalau dilihat keadaan rumah ini adalah jauh lebih besar dan luas ini amatlah selesa bagi keluarga yang besar. terus terang saya katakan maximum untuk Teratak 6 ini boleh memuatkan seramai 20 orang atau lebih.

Harga ini adalah berbaloi dan berpatutan berdasarkan struktur rumah yang besar serta ruang yang selesa.

Rumah ini masih Kosong untuk ditempah!

Sila Hubungi atau SMS kami di Eylizar Homestay secepat mungkin untuk membuat tempahan:

017-4256796  LIZA

12 Responses to TERATAK 6

  1. zan says:

    Saya dari kuala lumpur…nak cari rumah untuk satu family besar ..rumah ni ok ke tuan…beri advise boleh…dengan pekan jauh tak?

    • yusrche says:

      Rumah ni memang besar.. biliknya juga besar2 jauh sikit dari pekan tapi langkawi pusing2 jumpa jugak..saya rekomen family besar ambik rumah ni…kalau nak order breakfast tuan rumah boleh siapkan…

  2. noradiana says:

    Salam Sejahtera Tuan/Puan,

    Dengan ini saya sertakan butiran:

    -Tarikh dijangka 24 hingga 26 May 2013
    -Penginapan utk 11org Dewasa & 2org Kanak-kanak
    -tiket feri return (jeti kuala perlis)
    -sewa van utk 12 seater
    -trip island hoping & eagle feeding
    -tiket kereta kabel & under waterworld

    saya berharap pihak Tuan/Puan dapat memberikan sebut harga yg terbaik dan mengikut bajet.

    • admin says:

      Salam Cik Noradiana,
      1. Bagi Penginapan 24-26hb May (3h2m) RM500 Untuk Teratak 2.
      2. Transportation -RM 600 bagi 3h2m (van Preggio).
      3. Tiket ferry cik boleh dapatkan online ( http://www.langkawi-ferry.com/ebooking/booking1.asp )
      4.Island Hopping trip 4 jam -melawat 3 pulau (pulau dayang bunting,pulau beras basah dan pulau singa) didalam ini termasuk juga eagle feeding.
      5.Untuk tiket underwater world dan kabel car langkawi tak boleh booking online so saya lampirkan link untuk cik.
      # underwaterworld > http://www.underwaterworldlangkawi.com.my/indexmenu.html
      #Kabel car langkawi > http://www.panoramalangkawi.com/

      Jika ada sebarang pertanyaan lain sila hubungi kami..
      TQ,
      Eylizar

      • Ahmad Fitri says:

        salam tuan,

        saya ingin membuat percutian ke langkawi serta butiran:

        1) tarikh cdangan 28 – 30 june 2013
        2) dewasa 15org dan knk² 2org
        3) teratak 6 untuk disewa(28 – 30 june 2013)
        4) pengangkutan 12 seater
        5) hoping island

        mohon tuan menyediakan sebutharga pada butiran² diatas.

        sekian,

  3. Ahmad Fitri says:

    salam tuan,

    saya ingin membuat percutian ke langkawi:

    tarikh

  4. Ahmad Fitri says:

    salam tuan,

    saya ingin membuat percutian ke langkawi serta butiran:

    1) tarikh cdangan 28 – 30 june 2013
    2) dewasa 15org dan knk² 2org
    3) teratak 6 untuk disewa(28 – 30 june 2013)
    4) pengangkutan 12 seater
    5) hoping island

    mohon tuan menyediakan sebutharga pada butiran² diatas.

    sekian,

  5. Dhilang says:

    Waaa cantik juga

    , Besar juga bilik tu ya,

    • admin says:

      Terima kasih cik Dhilang,

      Ya rumah ni besar dan sesuai sekali untuk keluarga yang besar.rumahnya besar dan homestay dan owner staying side by side.

      Tq,
      eylizar

  6. Atiq says:

    Salam…

    Ada kosong lagi pada 24-26 Jun 2014…berapa harga 1 mlm?

    • admin says:

      wsalm, masih ada kekosongan tarikh tu.

      semalam..saya bagi RM150, call saya 017-4256796 Pn.liza..

      Teratak 6 tu jauh sikit drpd pekan cik boleh tengok teratak eylizar 1-4…lebih dekat dgn pekan kuah..

      sila call saya terus untuk tempahan awal
      017-4256796 Pn.liza
      tq,
      eylizar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge