TERATAK EYLIZAR 1

Teratak Eylizar 1

Hanya 25-30 minit memandu dari Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi, Teratak Eylizar 1 Langkawi Homestay mempunyai 3 bilik tidur serta ruang tamu yang luas dan dilengkapi juga dengan dapur sedia untuk memasak dan satellite Tv- Astro.

Perumahan Taman Nilam yang  hanya terletak dalam jarak 5 minit pemanduan dari Teratak Eylizar 1 ke Langkawi Bird Paradise atau Taman Burung Langkawi. Kuah Town atau Pekan Kuah adalah hanya 10-15 minit iaitu 8 KM. Jarak ke  Panorama Langkawi Cable Car adalah 30 minit perjalanan dengan kereta.

Teratak Eylizar 1 Langkawi Homestay dilengkapi dengan 3 bilik tidur dan 2 bilik air. 2 bilik tidurnya di lengkapi penyaman udara dan mempunyai ruang tamu yang berasingan dan TV.  Selain itu juga ianya menyediakan kemudahan letak kereta percuma untuk tetamu yang memandu.

Pelbagai tempat makan tempatan boleh anda dapati di Pekan Kuah Langkawi serta beberapa tempat shopping yang popular.

homestay langkawi yang best

homestay di langkawi yang murah

homestay di langkawi yang murah

homestay di langkawi yang murah

homestay langkawi malaysia

 Teratak Eylizar 1 adalah sama jenis rumah dengan Teratak 2 ianya cuma bersebelahan hanya 2 buah rumah jarak. Jadi segala ciri-ciri dan keperluannya juga adalah sama.

Antara senarai kemudahan yang terdapat di Teratak Eylizar 1 :

  • 2 Bilik Air con (bilik utama dan bilik kedua)
  • Extra Totto dan bantal
  • Di lengkapi dengan  TV + Astro
  • Dapur sedia masak
  • Iron and board
  • Mesin Basuh
  • Telekung dan sejadah
  • Coffee maker
  • 3 rooms/2 bathroom
  • Pinggan mangkuk/sudu garpu dan cawan kopi
  • Rice cooker
  • Toaster
  • Gula,teh,minyak masak
  • 3 helai tuala mandi
  • Ampaian
  • Parking kereta
  • Air minuman bertapis
  • Kedai runcit yang berdekatan

Call/sms kami segera untuk pertanyaan dan tempahan:

0174256796  PUAN LIZA

Address

No.499 Lorong Nilam 20, Taman Nilam,
Jalan Ayer Hangat,
07000 Langkawi.

83 Responses to TERATAK EYLIZAR 1

  1. azri says:

    salam, kekosongan dari 10 – 13 Feb 2013 bagi teratak2 ini, boleh maklumkan x

  2. rightways says:

    Will try to stay at your place next visit.

  3. shah says:

    salam,
    jumaat 4 jan masih kosong atau tidak??

  4. nor.dayah says:

    salam.
    tarikh ni 25.1.2012 – 27.1.2013 ada kekosongan lh ke?berapa kos semuanya.pihak tuan juga ada menyediakan perkhidmatan kereta sewa ke?

    • admin says:

      Wasalam,

      Cik Semua teratak saya sudah penuh pada tarikh tersebut…hanya ada kekosongan pada Rest house saya sahaja. Cik boleh lihat gambar rest house di website saya…

      TQ,
      Eylizar

  5. Norfadzillah Bahtiar says:

    TUMPANG TANYA 09.02-11.02 ADA KEKOSONGAN LAGI TAK

    • admin says:

      Salam Cik,
      pada tarikh tersebut hanya yang tinggal rest house saja…2 bilik ,satu bilik air dan aircond tak der. berminat sila call kami segera..017 4256796 LIZA

      TQ,
      Eylizar

  6. Norfadzillah Bahtiar says:

    resy house ni tak ada dlm gambarkan.brapa harga..dekat dgn pkan kuah tak..klo sewa van berapa

    • admin says:

      Salam,

      3 buah rest house ada gambar dlm website saya cuma yang satu ni ..dibelakang sikit sebiji rumah ada dua bilik.lokasi berdekatan telaga air hangat dan pantai tanjung rhu. Harganya RM 200 semalam dan van susah nak dapat dimusim cuti ni..kalau mpv saya boleh ikhtiarkan ..harga kalau cuti sekolah ni memang tinggi sikit..

      Tq,

  7. me says:

    salam…

    on CNY 9.feb.- 11.feb.2013 still available lg x teratak eylizar..???

    • admin says:

      salam,
      Maaf pada CNY semua teratak eylizar sudah ditempah yang masih tiggal hanyalah rest house kami..itupun tinggal lagi sebuah untuk ditempah..rest house sebiji rumah .2bilik tetapi tiada aircond berdekatan rest house yang sedia ada.lokasi berdekatan Telaga air hangat. kalau berminat bolehlah membuat tempahan.

      TQ,
      eylizar

  8. azyan says:

    salam,
    boleh sy dptkan quotation untuk percutian pd 20/11/2013 – 25/11/2013, seramai 11 dewasa & 10 kanak2.
    termasuk island hopping, tempat tinggal, transport dll (pls advised)

    thanks
    Azyan

    • admin says:

      Wasalam,

      Pakej 4 hari 3 malam..

      1. Teratak Eylizar – (RM 250 x 4 malam = RM 1000 ) no charge untuk toto extra dan pillow (check out time before 12 noon….no charge)
      2. Transportation:
      a)Van preggio -RM 300 x 4 hari =RM 1200
      b)Innova -RM 250 x 4 hari =RM 1000
      Total: =RM 2200 untuk transport
      3. Bagi pakej island hopping
      a)Satu biji bot untuk 10 paxs =(RM 300 x 2 buah bot) =RM 600 #pakej ini selama 4 jam dan melawat ke 3 buah pulau (pulau dayang bunting,pulau beras basah,pulau singa.

      Total untuk semua pakej ini adalah sebanyak:

      RM 3,800 sahaja.

      Jika encik berminat boleh hubungi kami untuk proses booking.

      TQ,

      Eylizar

  9. khalid says:

    salam…….ada kosong lagi ker utk 26-28 jan mggu ni….

    • admin says:

      Salam Cik,

      Kekosongan masih ada kekosongan untuk teratak 6 sahaja….harganya RM 230 semalam. Kita masih menanti jawapan daripada 3 customer ..untuk membuat booking segera.Jikalau berminat cik hendak memasukkan deposit secepat mungkin ..maka pihak kami akan membuat tempahan segera. Hanya Depositkan RM 100 ke Akaun kami.

      Tq,
      Eylizar

  10. Jue says:

    Ada kosong tak pada 28-30 Mac 2013?

    • admin says:

      Salam,
      Untuk tarikh tersebut hanya ada 2 teratak lagi yang masih kosong
      1-Teratak 7 -Taman Intan (berdekatan Idaman Suri Langkawi)Pekan
      2-Teratak 6 -Berdekatan Telaga Air Hangat

      Jika cik hendak membuat booking sila call : 017-4256796 LIZA

      Tq,
      Eylizar

  11. salina says:

    hi,

    sy nk dtg 9/2 stay satu mlm je de kosong lg tak…berapa yer..

    tlg maklumkan sy ya…

    thks,sally :-)

  12. amran ambia says:

    klu booking utk bulan 5 cuti boleh ke..satu lg teratak eylizar ni ade berapa buah,maksud sy di tempat yg sama..

    • admin says:

      Salam cik,

      Untuk teratak Eylizar sendiri kami ada 2 buah (teratak eylizar 1 dan teratak eylizar 2) ini cuma bersebelahan selang dua rumah sahaja. bagi 2 lagi teratak berada di kawasan yang sama…yang ini saya cuma hosting…kalau cik nak booking teratak eylizar ni bolehlah tak jadi masaalah dan kami memberi pilihan kepada customer kami..

      please call kami jika ada sebarang pertanyaan lebih lanjut : 017-4256796 LIZA
      019-5640251 YUSRI

      kami akan memberi penerangan lebih lanjut..

      TQ,
      eylizar

  13. asmiah asari says:

    as salam…saya tgh buat survey untuk penginapan bagi rombongan yg akan saya buat pada hujung bulan nov….satu bas lebih kurang 8 family….boleh x bagi saya suggestion…untuk tempat penginapan yg sesuai dan paling ekonomi.kalu boleh saya juga nak sebuah bas sebagai pengangkutan sepanjang kami berada dilangkawi.bas ini akan membawa rombongan kami ketempat 2 yg selalu dilawati setiap yg berkunjung kelangkawi.untuk pengetahuan pihak tuan saya dari kota tinggi johor.

  14. azie says:

    utk 5-7 mac dengan avanza harga berapa?ada kosong tak?

    • admin says:

      Salam Cik Azie,
      Masih ada kekosongan pada tarikh tersebut Best prise (semalam homestay hanya Rm 130 dan avanza Rm 120 shj)
      Total pakej 3H2M RM 260+RM 240 =RM500 shj.
      Sila call 017-4256796 LIZA untuk pertanyaan lanjut.
      Tq,
      eylizar

  15. liana says:

    Salam,

    Nak tye utk 21-23hb june dengan mpv or van sewa harga berapa? Ada kekosongan tak?
    liana recently posted…Pakej Murah Island Hopping di LangkawiMy Profile

    • admin says:

      Salam Liana,

      Masih Ada kekosongan untuk June. Dan kenderaan boleh diaturkan.

      Sila call 017-4256796 LIZA untuk mendapatkan harga terbaik dari kami.

      TQ,
      Eylizar

  16. Murni says:

    As- Salam,

    Rombongan kami 11 dewasa 1 bayi. Masih ada kekosongan tak 2 buah teratak eylizar yang berhampiran untuk tarikh 1 – 4 May 2013 dan berapa harganya?

    TQ.

    • admin says:

      Salam Cik Murni,

      Untuk pengetahuan cik tarikh tersebut masih ada kekosongan dan kami juga mempunyai 4 buah rumah dikawasan yang sama.dan sememangnya teratak eylizar mempunyai 2 unit rumah yang jaraknya selang 2 buah rumah sahaja. Jika cik bercadang mendapatkan 2 buah rumah memang tiada masaalah. Sila Call/Sms kami untuk mendapatkan penjelasan lanjut:

      017-4256796 LIZA

      TQ,
      eylizar

  17. Murni says:

    As – Salam,

    Tumpang tanya, rombongan kami 11 dewasa 1 bayi. Masih ada kekosongan 2 buah teratak Eylizar untuk tarikh 1 – 4 May 2013 tak dan berapa harganya?

    TQ.
    Murni recently posted…Booking NowMy Profile

  18. FYZA YUNOS says:

    Salam, saya ada send message kat fb tapi tak dibalas lagi. Saya nak tanya homestay ni available tak masa 12-14 april dan berapa harga? Saya mencari homestay berdekatan pekan kuah.

    • admin says:

      Salam,

      maaf cik saya jarang2 buka facebook selalu up date website saja.
      masih ada kekosongan…dan cik perlu atau sms kami

      017-4256796 LIZA
      maaf harga promosi hanya akan diberi perbincangan telepon.

      TQ,
      eylizar

  19. eiyra says:

    Salam..ad kosong lg x untuk 19-21 april ni..sy nk book pakej 3h2m..yg skali dgn kete avanza tue..total rm500 tue..ad lg x??

  20. Ahmed hasan says:

    Dear Brother Yusri, As’salaamu alaikum!! We are a family of 5 adults and 5 small kids visiting Langkawi between 28th and 30th of April 2013. We want a decent and clean accomodation which is close to kuah jetty. We have a budget constraint of 400 RM for three nights stay. Kindly arrange one accomodation in your homestay eylizar. I can talk to you tomorrow, inshaaAllah. If you are ok, then i can do the online transfer of this amount tomorrow during the day. For transportation, we’ll hire one big car that can carry 5 adults and our kids. Jazakallahu khair.

    • admin says:

      Waalaikumsalam Brother Ahmed,

      My house is actually only 8km to Kuah Town and in our area is very safe for you.Just to inform you that our homestay not like a 5 star hotel but nice and clean. Actually we charge is RM 200 for 1 night stay so if you stay for 3 night we give a discount RM 500 only. I think you read the detail already what that i provide.
      -aircon only for one room and the rest is ceiling fan.
      -if you coming by langkawi airport you can take a taxi or you need to drive by your self.
      just to ask how old your kid because we need to check which car applicable for you and your family.

      OK sorry how many night you want to stay because we charge base night stay?

      TQ,
      eylizar

  21. Nurhayati Abdul Rahim says:

    Salam, nak tye masih ada kekosongan utk homestay pada 28/May – 31/May (4D3N) utk 11 org dewasa, 3kanak2. Berapa harganya sekali ye, tq.

    • admin says:

      Salam Cik,

      Masih ada kekosongan untuk Teratak 4 ,Aircond ada 2 bilik..harga hanya RM250 untuk semalam. berminat sila call/sms kami: 017-4256796 LIZA

      call segera kerana banyak tempahan diterima pada bulan 5 ini.

      tq, eylizar

  22. manje says:

    13/05/2013 ksg tk n ada utk transport coz sya n family dlm 12 org

  23. shima says:

    23-25/5/2013 ada kosong lg tak dan berapa rm n transport untuk 6 orang.

    • admin says:

      Salam Cik Shima,

      masih ada kekosongan untuk tarikh tersebut dan harga untuk homestay adalah RM 180 semalam. dan untuk transportation cik boleh ambil Avanza RM 120 untuk 24hours.

      segala pertanyaan sila call/sms :017-4256796 LIZA

      tq,
      eylizar

  24. jaa says:

    Assalam.

    Boleh saya tahu harga sebuah apartment utk 1 mlm? Utk tarikh 30/5-1/6 masih ada kosong lg x? Saya tgk kat twitter kolum ada apartment yg ada kolam renang, harga berapa n ada free tak utk tarikh td? TQ

    • admin says:

      Wasalam,

      Untuk apartment masih ada free ,harganya RM 250 semalam . Rumah 3 bilik tidur 2 bilik aircond. Jika berminat sila call/sms kami segera:

      017-4256796 LIZA

      tq,
      eylizar

  25. Nani says:

    masih ada kekosongan tak pada 1 jun – 4 jun untuk homestay

  26. Zainal Abidin bin Tahar says:

    Assalam…utk bulan Dis 2013 sudah boleh di tempah ke…

  27. Zainal Abidin bin Tahar says:

    Assalam…utk bulan Dis 2013 sudah boleh di tempah ke…berapa pakej 3h2d?

    • admin says:

      wasalam,
      untuk cuti sekolah harganya RM 250 semalam dan untuk 3h2m hanya RM 500 shaj. Untuk hari biasa kami bagi RM 180 shj semalam.

      Pakej kereta sewa juga kami sediakan beserta berbagai aktiviti di langkawi.

      call/sms kami untuk tempahan awal: 017-4256796 LIZA

      tq,
      eylizar

  28. semi says:

    Salam.. nk tanya.. untuk hmstay ni.. semua bilik ade aircond kn? Mrujuk pada diskripsi yg di beri.. 10q..

    • admin says:

      Wasalam,

      Maaf cik untuk Teratak Eylizar hanya satu unit aircond shj iaitu master bedroom only. Semua bilik disediakan kipas siling.

      tq,
      eylizar

  29. semi says:

    Salam.. nk tanya.. mrujuk pd bhgian fasility tu.. ekon n kipas pada stiap bilik kn?

  30. Fierra says:

    Slam.. boleyh saye daptkan quotation utk trip sekolah ke langkawi pada 11/10/2013 – 13/10/2013 seramai 40 org murid dan 3 org cikgu… termasuk island hopping,tmpt tinggal n trnsport dll.. (pls advised)

    thnks,fierra

    • admin says:

      Salam Cik Fierra,

      Boleh tak ada masaalah kerana kami ada 4 buah rumah yg berdekatan…tapi

      Kalau boleh cik sila sms/call bagi pertanyaan dan penjelasan lanjut daripada kami. Setelah mendapat persetujuaan pihak kami akan emailkan sebut harga bagi pakej ini.

      017-4256796 LIZA

      Sila hubungi dengan segera kerana banyak tempahan rombongan kami terima untuk tarkh sekarang hingga hujung tahun.

      tq,
      eylizar

  31. ardini says:

    salam, nak mintak quotation trip ke langkawi may be lepas raye haji..
    seramai 40 murid n 3 org guru..
    termasuk tempat tinggal n transport. (pls advised)
    ardini recently posted…Tips Trip To Langkawi IslandMy Profile

    • admin says:

      Salam Cik Ardini,

      Boleh tak ada masaalah kerana kami ada 4 buah rumah yg berdekatan…tapi

      Kalau boleh cik sila sms/call bagi pertanyaan dan penjelasan lanjut daripada kami. Setelah mendapat persetujuaan pihak kami akan emailkan sebut harga bagi pakej ini.

      017-4256796 LIZA

      Sila hubungi dengan segera kerana banyak tempahan rombongan kami terima untuk tarkh sekarang hingga hujung tahun.

      tq,
      eylizar

  32. liyana says:

    salam. tumpang tanya. untuk 14.5-16.5.2014 tahun depan. pakej 3h2m.
    kami 6org dewasa termasuk 2 bby.

    klo boleh kc quotation sekali ngan kenderaan yg boleh muat 6org..thanks

    • admin says:

      Salam Cik Liyana,
      Harga untuk homestay tidak akan berubah
      hari biasa hanya RM180 semalam dan cuti sekolah pula RM250 semalam.
      Bagi kenderaan pula cik boleh ambil Toyota Avanza :
      hari biasa RM 100 untuk 24 jam manakala cuti sekolah pula RM150

      cik boleh call/sms untuk dapatkan maklumat lanjut.
      017-4256796 LIZA

      tq,
      eylizar

  33. romiliza roslan says:

    salam.
    boleh bg quotation harga utk penginapan dan pengangkutan utk 3h 2m seramai 5 org dewasa dan 2 kanak2.
    tq

    • admin says:

      Wslam,

      Untuk pakej penginapan :

      RM250 semalam bagi cuti sekolah dan RM180 untuk hari biasa. (semua kelengkapan rumah siap)

      Manakala bagi pengangkutan pula :cik boleh sewa kereta Toyota Avanza sesuai untuk 7 orang.

      harganya RM100 untuk 24jam bagi hari biasa dan RM150 untuk cuti sekolah.

      sila call/sms kami untuk maklumat lanjut:
      017-4256796 Pn.Liza

      tq,

  34. Muhd azri says:

    Salam .. Nak tnya pakej ape yg sesuai untuk student seramai 33 orng… N brape bajet klau 3h2m…?

    • admin says:

      wslam,

      pakej yang sesuai untuk cik dan student adalah homestay di Taman Nilam.kerana kami mempunyai 4 buah rumah teres semi D yang berdekatan satu sama lain.
      rumah yang besar 3 bilik tidur dan 2 bilik air serta berdekatan pekan kuah dan taman burung langkawi.

      harga untuk homestay:
      RM 250 semalam untuk cuti sekolah bagi sebuah rumah.
      RM 180 semalam untuk hari biasa bagi sebuah rumah.
      extra toto dan bantal dengan tiada charge tambahan.

      bagitransportation seperti bas persiaran pun kami boleh aturkan.

      sila call/sms kami untuk pertanyaan lanjut.

      017-4256796 Pn.Liza

      tq,
      eylizar

  35. asna says:

    Saya n family nk bercuti pada bulan 3 2014 selama 3 hari 2 malam

    Saya berminat dgn apartment mawar. Kami seramai 10 dewasa dan 2 kanak2

    Nak tahu harga utk apartment van sewa dan island hopping

    Ada pakej promosi x

    • admin says:

      Hi…
      Apartment mawar : cuti sekolah RM350 semalam/RM300 hari biasa-semalam

      van preggio : RM150 -bg 24jam hari biasa/RM250 cuti sekolah

      Island Hopping: bagi 12 orang kosnya RM350 untuk 4 jam trip.

      sila call/sms : 017-4256796 pn.liza

      tq,
      eylizar

  36. fakhirah athilia says:

    salam, 22-24 jan teratak eylizar ada kekosongan x? berapa ya harga untuk 3 hari? dan pihak anda ada sediakan aktiviti snorkeling x?

    • admin says:

      wslam,
      masih ada kekosongan untuk tarikh tersebut.

      Kalau cik nak snorkling..kita hantar ke pulau payar..taman laut..tapi trip ni..ambil masa untuk satu hari..pergi pagi balik petang.

      harga homestay: cuti sekolah RM250 semalam/hari biasa-RM180 semalam..

      sila call/sms untuk lebih lanjut
      017-4256796 Pn.Liza

      tq,

  37. Pingback: Eylizar Homestay Murah Di Pulau langkawiCari homestay One Stop Center Mendapatkan Maklumat Penginapan Untuk Percutian Anda

  38. Aida says:

    Salam, 22 may 2014 – 24 may 2014, still available? if skali dgn kereta sewa, for 7 pax, total cost brape yea?

    • admin says:

      wslam,
      tarikh tu masih available…
      pakej untuk homestay 3 bilik tidur + avanza untuk 7 paxs=RM 560 shj untuk hari biasa

      sila call/sms saya terus untuk tempahan awal:
      0174256796 Pn.liza..tq
      eylizar

  39. rafidah says:

    salam pn. liza,
    saya akan ke langkawi pada 20-22 Nov 2014 (3H2M) bersama family 4 dewasa dan 1 kanak-kanak. boleh saya dapatkan kos pakej penginapan, kereta sewa dan island hoping? Teratak manakah yang paling sesuai untuk saya sekeluarga?

  40. Atie says:

    Salam, saya akan ke langkawi pada 26 Okt 2014 – 4H3M bersama 3 family 15 org – 10 dewasa 5 kanak2 bwh 12 thn..boleh saya dapatkan kos pakej penginapan termasuk transport..teratak Elyizar tu kat mana…dekat tak ke airport dan pekan kuah..terima kasih.

  41. Pn. Noni says:

    Assalam Pn. Liza,

    Mohon dua sebutharga bagi 3h2m di mana2 penginapan Puan mengikut kriteria di bawah :

    - waktu : cuti sekolah hujung tahun (Nov 2014)

    A. OPTION 1
    - homestay/ chalet/ apartment 2 bilik atau 3 bilik yg ada astro & wifi, dapur & peralatan memasak & mesin basuh
    - ada swimming pool yang agak besar untuk kanak2
    - mpv avanza auto

    B. OPTION 2 (BUDGET)
    - homestay/ chalet/ apartment 2 bilik/ studio – ada air cond & astro & 2 katil queen
    - ada swimming pool yang agak besar untuk kanak2
    – mpv avanza auto

    Jumlah Ahli Keluarga – 7 pax – saya, suami & 5 org anak (umur 16, 15, 14, 9 & 8)

    Tolong nyatakan nama homestay dlm quotation puan untuk memudahkan sy membuat rujukan gambar.

    Terima kasih.
    Pn. Noni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge